The Jan Holberg Project – «Showdown»

The Jan Holberg Project’s tredje utgivelse, «Showdown», ser dagens lys neste år. I følge Holberg er dette en CD, som blir spekket med internasjonale musikere som har store navn innenfor Jazz/rock/fusion sjangeren.

Jan Holberg er låtskriver og bassist. Han bor på Saksvik, sammen med kone og deres to barn, Elias og Julie. Han har gått på The Liverpool Institute for Performing Arts og jobber som musiker.

«Showdown»

I følge en pressemelding Holberg har sendt ut, er tittelen «showdown» passende på dette nye albumet, da Holberg selv ser det som sitt endelige oppgjør med seg selv og hvilken musikk sjanger han egentlig hører hjemme i. Samtidig spiller tittelen også på at lista til det musikalske er lagt så høyt, at for Holberg selv blir det ett oppgjør med seg selv som musiker og instrumentalist.

– Det skal nå spilles inn to splitter nye låter, og det hele starter i Tokyo. Det er klodens mest «hotte» navn innenfor trommespill Senri Kawaguchi som skal stå for rytmikken denne gangen. Den siste låten Holberg og Kawaguchi gjorde sammen, «Aim To Please» er Holberg’s største suksess noensinne, i skrivende stund nærmer den seg 400.000 avspillinger, og nærmer seg 10.000 «likes» på Facebook, skriver Jan E. Holberg i en pressemelding.

Crowd funding

«Showdown» har ingen slipp dato enda, så vi har sagt første halvdel 2019, siden det er så mange musikere involvert er det i følge Holberg litt vanskelig å sette nøyaktig dato akkurat nå. Showdown» vil kun bli tilgjengelig på CD, det vil ikke komme musikk på nettet i form av Spotify og lignende, det trykkes opp kun 250 stykker av plata, og forhåndssalget er alt igang.

– I tillegg til de to nye låtene blir også sanger som ikke er utgitt fysisk fra før med, og utgivelsen vil totalt inneholde 7 eller 8 låter alt etter hva vi rekker. Det er satt opp en «crowd funding» kampanje på spleis, den fungerer slik at hvis du går inn der og betaler, så har du bestilt plata. Det er altså en slags forhåndssalg og du er da dermed sikret din utgave, skriver Holberg i pressemeldingen.

Andre musikere som er med på denne utgivelsen er blant annet:

  • Mike Stern (super gitarist)
  • Cleo Higgins (stor stjerne i Thriller Live, Musicalen om Michael Jackson)
  • Musikere fra Mezzoforte
  • Musikere fra Level 42
  • Musikere fra Spyro Gyra
Foto: Privat