Mersalg må si opp rundt 30 ansatte

Dagligvaregiganten Orkla sier opp alle sine over 200 varefremmere.

Dette er etter at Rema 1000 skal gjøre denne oppgaven selv. Coop vil vurdere situasjonen, og Norgesgruppen har allerede gjennomført dette.

Orkla sier det ikke er hensiktsmessig å ha egne varefremmer når ca 70 prosent av markedet er borte, skriver adressa.no(for abonnenter)

Mersalg sier opp 30

Når dagligvarekjedene kaster ut tredjepartsleverandører, får det konsekvenser for flere.

Mersalg AS, med hovedkontor på Sveberg, vil si opp rundt 30 av 300 ansatte som følge av at Rema overtar varehåndteringen selv.

Frode Hansen, adm.direktør i Mersalg, bekrefter oppsigelsene. Mersalg driver salg og salgsfremming i dagligvare og i faghandel, særlig tekstilbransjen, men dagligvare er den største virksomheten.

– Jeg kan ikke uttale meg så mye mer om saken ennå da det er en intern prosess vi jobber med, sier Frode Hansen til Malviknytt.no.

– Vi og våre medarbeidere har i lengre tid fokusert på salg og selgertrening siden det er der behovet for våre kunder vil ligge i tiden fremover, sier Hansen.

Til avisen (for abonnenter) utdyper Frode Hansen situasjonen.

– Vi har sett denne utviklingen der dagligvarebransjen ønsker å gjøre mer av jobben med varehåndtering selv. Derfor har vi tilpasset oss, slik at vi ikke berøres veldig mye. For de som blir oppsagt, er det dessverre uansett en dramatisk situasjon, sier Han.

Noen av de omlag 30 medarbeiderne som nå blir oppsagt vil få tilbud om å skifte til funksjonen som selger.