«Vi har funnet flaskeposten din»

Søstrene Astrid (9 år) og Ingeborg (6) har som veldig mange andre, høstferie denne uken. Jentene, som til daglig bor i Hegra, er i disse dagene sammen familien sin på fritidsboligen på Setran, som ligget på ytre Agdenes. Jentene bruker mye tid i fjæra, og de finner mye forskjellig på sin ferd.

– Vi er her på høstferie, og vi bruker på rydde søppel i fjæra. Vi har funnet både en støvel og en sko. Men, denne gangen fant vi også en flaskepost, forteller Astrid til Malviknytt.

– Da vi skulle plukke søppel lå den i fjæresteinene, men jeg fant også et rør, nesten som et stort sugerør. Dette er andre gang vi finner en flaskepost, forteller Ingeborg ivrig.

Deler var ødelagt

Inne i flaskeposten lå det et brev, og deler av brevet kunne leses. Dessverre var andre deler av brevet ødelagt av vann. Men jentene kunne lese at det sto at brevet var skrevet av ei som het Mari, som var 6,5 år og som bodde på Vikhammer.

Kun deler av brevet inne i flaskeposten var leselig, og dessverre var delen der adressen til Mari 6,5 år oppløst av vannet. Foto: Privat

– Vi var spente da vi åpnet flaskeposten, og det var artig at det var skrevet av ei jente som var om lag på vår alder, forteller jentene.

– Det var synd at det ikke gikk an å lese adressen til den som hadde skrevet brevet. For det hadde jo vært artig å få tak i hun Mari på 6,5 år, forteller Astrid.

Viste råd

Mamma, Kristine Otneim Setran viste råd. Hun publiserte følgende på en åpen gruppe på Facebook: «Hei Mari (6,5 år) fra Vikhammer! Vi har funnet flaskeposten din! Hilsen Astrid og Ingeborg» Det tok ikke mange timene, så fikk jentene respons på innlegget, og Mari på 6,5 år fra Vikhammer var funnet.

Det viste seg at Mari, som nå er blitt 7 år, heter Mari Lundereng Værnes og går i andre klasse på Vikhammer skole, hadde kastet flaskeposten fra brygga familien har ved sitt sommersted i Hestvika på Hitra den 23. juli.

Det ble en tommel opp fra Mari Lundereng Værnes når hun fikk beskjed om at flaskeposten hun laget i juli var funnet. Foto: Privat

– Det var artig at Astrid og Ingeborg fant flaskeposten min. Jeg sendte den fra Hestvika på Hitra i sommer. Jeg hadde glemt flaskeposten, da mamma viste meg at det sto på Facebook. Jeg ble veldig overrasket og glad, for jeg kjente igjen tegningen og og synes det var skikkelig artig at den hadde reist så langt og ble plukket opp av to jenter, forteller Mari når Malviknytt tar kontakt med henne.

– Som oftest flyter flaskepostene vi lager i land igjen, men denne gang hadde gammelonkel Tor Olaf fisket den opp i båten sin og tatt med litt lengre ut på havet. Vi har sett på kartet for å se reiseveien som flaskeposten har hatt og Mari gleder seg nå til å lage flere flaskeposter, og drømmer om at de skal reise til et annet land, forteller mamma Mona Staven Lundereng.