Coop advarer mot svindelforsøk

Coop advarer sine kunder om svindelmeldinger og e-post som går rundt nå.

– Det er dessverre slik at enkelte useriøse aktører misbruker Coops gode navn og rykte for å få folk til å tro at vi står bak eller samarbeider med dem om undersøkelser, konkurranser eller lignende. I disse svindelmeldingene bes man ofte om å eksempelvis oppgi kort- og kontoinformasjon, skriver Coop på sine nettsider.

– Coop vil aldri be om slik informasjon over e-post eller SMS. Om du har mottatt en slik melding, ber vi deg om å slette meldingen og om å ikke trykke på noen av linkene i meldingen, skriver de.

Dersom du har oppgitt informasjon etter å ha mottatt en svindelmelding, og opplever å bli trukket penger fra konto og/eller får kredittopplysninger/personopplysninger på avveide anbefaler Coop deg å sperre bankkortet ditt og politianmelde saken.

Du kan lese hele informasjonen her. (ekstern side)

Eksempler på svindelforsøk:

Skjermdump fra coop.no
Skjermdump fra coop.no
Skjermdump fra coop.no
Skjermdump fra coop.no