Avlyser fyrverkeri på grunn av kommunens krav

Nyttårsaften 2017 ble det skutt opp fyrverkeri fra Midtsandtangen i regi av T-pyro.

I ettertid mottok Malvik kommune en henvendelse fra Bane NOR om en nestenulykke på jernbanesporet mens fyrverkeriet pågikk.

Nå har T-Pyro og Roy Tronstad (innfelt) søkt om ny tillatelse til å sende opp fyrverkeri på årets siste dag.

Kommunen stiller for strenge krav

Malvik kommune stiller seg positiv til søknaden under forutsetning av at arrangøren sørger for tilstrekkelig og økt vakthold og informasjon om at all ferdsel ved og på toglinje ikke skal forekomme.

– Dette er med bakgrunn i uønsket hendelse på toglinje ved fjorårets arrangement, skriver virksomhetsleder kultur Arve Renå i sitt svar på søknaden om familiefyrverkeri.

– På grunn av kravet om vakthold i forhold til jernbanelinjen så kan vi ikke gjennomføre arrangementet, svarer Roy Tronstad i T-pyro.

– Dette er ment å være et gratis tilbud til alle i kommunen, og et spleiselag for innbyggerne, og vi kan ikke bruke mange tusen kroner på å leie inn vaktselskap for å
passe på jernbanelinja. Vi må bruke våre ressurser til å vokte avfyringsplassen, sier han.

– Jeg har dessuten aldri hørt eller sett at kommunen stiller krav om vakthold under andre arrangementer på Midtsandtangen.

Anerkjent kunst

Det er over én kilometer med jernbanelinje forbi friluftsområdet på Midtsandtangen.

Roy Tronstad sier at de ikke kan sikre denne mens fyrverkeriet sendes opp.

– Vi må bruke våre resurser til å vokte avfyringsplassen sier han, og ber Malvik kommune snu i saken, da fyrverkeriet i 2017 ble en stor suksess.

– Jeg synes jo det er veldig synd om vi ikke kan få til dette i år. Pyroteknikkens kunst er høyt anerkjent i store deler av Europa og at vi har denne muligheten på Midtsandtangen anser jeg som en gavepakke for Malvik kommune.

– Nyttårsaften er høysesong for pyroteknikere, så det er ikke mangel på spørsmål om å ta oppdrag i andre kommuner, men vi vil jo helst gjøre dette i Malvik, sier Roy Tronstad.

Les også: Fantastisk fyrverkeri – sånn var det i fjor 

Les også: Nestenulykke på Midtsand

Les også: Ikke vårt ansvar å sikre toglinja