Kokker for en dag

Ung restaurant ble i år gjennomført med deltakelse fra ti ungdomsskoler. To av dem fra Malvik.

Elevene fra Hommelvik ungdomsskole hadde sin drømmedag på kjøkkenet hos Folk & Fe, mens de fra 10.trinnet på Vikhammer ungdomsskole, skulle lage mat hos To rom og kjøkken. (Saken fortsetter under bildet).

KOKKER FOR EN DAG: (f.v.) Guro Øye, Ida Landrø, Fredrik Lien Andersen, Anniken Krogh, Marte Grande Skarsem og Andrea Forbord Haugan. Bak står restauratør Roar Hildonen.

Av flotte råvarer som gresskar, brokkoli, sopp, eggeplomme, sei, jordskokk, agurk, potet, eple, plomme, havre og fløte, skulle lagene lage en tre-retters middag som skulle serveres foreldre, lærere, leverandører og andre gjester.

I lokalene hos Roar Hildonen på To Rom Og Kjøkken i Carl Johansgate i Trondheim var langbordet dekket etter alle kunstens regler. (Saken fortsetter under bildet).

Når selskapet ankom ble det servert en aperitiff før de spente elevene fikk både presentere og servere maten de hadde tilberedt.

Til forrett serverte de Bakt gresskar, hovedretten hadde det kryptiske navnet Duo på sei og til dessert var det Posjert plomme(Saken fortsetter under bildene)

[metaslider id=»48248″]

Spennende og lærerikt

Etter serveringen kunne de flinke elevene puste lettet ut og de var enige om at de hadde hatt en spennende dag på kjøkkenet.

– Jeg har lært masse nytt, for eksempel at det er veldig stressende og høyt tempo på et restaurantkjøkken. Jeg hadde aldri laget dette før, med to typer tilberedelse av sei og bakte poteter og så videre. Det var artig, forteller Guro Øye.

Anniken Krogh er enig med klassekameratene i at det var spennende.

– Jeg har aldri vært med på å lage mat til så mange før, men det gikk veldig bra.

Marte Skarsem var med å lagd forretten som besto av gresskar, rørt eggekrem, brokkolicrudité, syltet og stekt sopp og brokkolisaus.

– Jeg smakte på alt og syntes alt var nydelig, men desserten var best, ler hun.

En av hovedhensiktene med prosjektet Ung Restaurant er å rekruttere nye medarbeidere til restaurant og matfaget. Andrea Forbord Haugan er ikke fremmed for tanken om en karrière innen bransjen.

– Jeg tror kanskje at dette kan være noe å satse på ja. Det virker veldig spennende sier hun.

Når dommerne fra  Trondheim Kokkenes Mesterlaug skulle utrope en vinner gikk årets førstepremie til Markaplassen Ungdomsskole.

– Alle deltakerne har gjort en fantastisk innsats, og må regnes som vinnere, sa hoveddommer Thor Erik Rossvold under premieutdelingen.

Se mange bilder fra Ung Restaurant her:

[metaslider id=»48258″]