Pengedryss til lag i Malvik

NTE deler i disse dager ut en halv million kroner til lag og foreninger i Trøndelag.

I perioden 29. august – 5. september ble det foreslå kandidater til «Laget mitt». Kandidatene skulle være en organisasjonen som har sin aktivitet i en trøndersk kommune. Kandidatene skulle ha et allmennyttig formål innen idrett, kultur eller humanitært arbeid og være politisk og religiøst nøytrale.

Etter nominasjonsperioden valgte en jury ut de lag og foreninger som går videre til en avstemningsrunde. Juryen besto i år av Karen Espelund, Bjørn Høgsnes, Lise Musum Stangvik og Karianne Okkenhaug. Finalekandidatene ble valgt ut fra kandidatenes virksomhet, antall forslag på den enkelte kandidat og kandidatenes geografiske tilhørighet.

To lag fra Malvik

Hele 116 nominerte lag kom gjennom nåløyet til juryen, og kom til finalerunden i «NTE Laget Mitt», og blant disse var både Hommelvik Turn og Malvik Turn og RG fra Malvik.

De 25 lagene som får flest stemmer vinner pengepremier. Førstepremien var på 100.000 kroner, og vinnere skal etter avtale kunne profilere NTE som vinner av Laget Mitt 2018. Andrepremien på 50.000 kroner og tredjepremien er på 25.000 kroner. De neste 22 lagene med flest stemmer får 10.000 kroner hver, og blant disse var Malvik Turn og RG med sine 653 stemmer. I tillegg har det vært en Instagramkonkurranse hvor det var tre kategorier: «mest kreative boomerang», «beste lagånd» og «bry-deg prisen». Vinneren i hver kategori får en pengepremie på 10.000 kroner. Juryen valgte ut et vinnerbilde fra hver kategori, og Malvik Turn og RG vant prisen i kategorien «mest kreative boomerang»

Foto: Vibeke Trøa

– Vi vant kr. 10.000,- for mest kreative boomerang på Instagram og kr. 10.000,- i stemmesanking. Bommerangen ble etter oppfordring fra meg filmet av RG-trener Marte. Pengene skal vi bruke på oppgradering av utstyr og kursing av trenere, forteller daglig leder i Malvik Turn og RG Vibeke Trøa som er glad hun valgte å nominere laget.

Hommelvik Turn nådde dessverre ikke helt opp i stemmesankingen, men det viste seg at det uansett lønnet seg å delta. For i tillegg til de 25 lagene som får flest stemmer, og de som ble valgt ut i Instagramkonkuranden, var det hele åtte lag som ble trukket ut og vil motta kr. 10.000. Hommelvik Turn var en av disse, og kunne gledelig motta beskjeden om å ha vunnet kr. 10.000,-

– Vi er kjempe glad for at vi ble trukket ut som et av åtte lag. Det var kjempestas. Vi har en airfloor som må byttes ut snart, så dette var bra. Vi må også kjøpe inn nye strikk som brukes i styrketreningen til dametrimmen, så vi skal nok få bruk pengene forteller leder i Hommelvik Turn, Bente Rise Refsnes.

Malviknytt gratulerer begge lagene!