Føler seg tom

Ildsjelen Sverre Inge Lystrup Ness hadde fredag planlagt flere PR-stunt for å sikre Malvikstien seier i kåringen av landets beste tursti. Men etter avsløringen om juks ble dagen annerledes.
– Jeg føler at jeg er litt tom, men samtidig stolt over at jg har vært med å lage et engasjement for uiversell utforming, sir Sverre til Malviknytt.no.
Siste stemmedag
Den siste dagen i august er siste dag det går an å stemme i konkurransen som Gjensidigestiftelsen arrangerer sammen med fylkeskommunene i Norge.
Det er 100 nominerte turstiene fra hele landet på www.turrute.no. Her kan alle som vil gå inn og stemme på sin favorittrute.
Malvikstien har lenge ligget å knivet i teten men i de siste dagene har flere andre turstier halt innpå og i dag ble stemmetellerne nullstilt og mottatte stemmer skal sjekkes da det er mistanke om juks.
Annerledes dag
Etter at mistanken om juks ble kjent reagerte Sverre Inge Lystrup Ness med å skrive en kommentar til Gjensidigestiftelsen på sin Facebookside.
– Nå har jeg vært motivator for Malvikstien siden 17. juni. Dette ble en litt annerledes dag enn hva jeg hadde forestilt meg, skriver han.
– Jeg hadde litt planer med noen «PR-stunt» på NRK radio og i nærmiljøet, så fikk jeg den meldingen fra dere om at det var noen som hadde jukset i konkurransen. Jeg overlot NRK-saken til byråkrater på kommunen og det andre mistet jeg lysten på.
– Jeg synes det er trist at noen har jukset, men det overrasker meg ikke. Hadde en følelse av at noe ikke stemte helt. 21. og 22. august var det unormal høy aktivitet for ikke snakke om gårdagen. For meg personlig, så er jeg ikke drevet av konkurransen, sier Sverre.
– Det som teller for meg er 2 forhold: 1) Malvikstien ligger i Hommelvik og 2) Malvikstien er universelt utformet.
Det betyr at alle i «Vika» kan ta turen, noe de faktisk også gjør. De som har jukset, kan faktisk komme fra «alle stier». Trenger ikke å være fra den stien som har fått flest «juksestemmer». De kan jo være plantet. Dette har jeg opplevd tidligere i en konkurranse i regi av NTE. 
Uansett dere har vært med og skapt et voldsomt engasjement. Dere har bidratt til at Malvikstien har kommet på kartet. Dere har bidratt til at ALLE i Hommelvik vet hva Universell utforming er!
Dere har bidratt til at ordføreren har sendt ut 1000 mailer til ALLE ansatte i Malvik kommune og oppfordret dem om å stemme.
Malvikstien ble beste sti i klasse for Universelt utformet sti.
Et spørsmål til slutt: – Kan man kåre en sti til Norges Beste sti når den ikke kan brukes av alle, spør Sverre Inge Lystrup Ness so avslutter innlegget med følgende oppsumering.
Til mine «Stemmefrender»
Takk til ALLE som har vært med på denne fantastiske dugnaden. Jeg er stolt over å tilhøre «Malvikstiens tilhengere». Det har vært et enestående engasjement som viser at SAMMEN er vi sterke. Jeg innser vel at vi ikke får flest stemmer. Madonnastien er helt sikkert veldig fin (jeg har stemt på den også), men jeg tror ikke den er best.

(PS: Vi fikk 2500 flere stemmer enn det totale antall stemmer i Malvik ved forrige kommunevalg. Skal vi starte et nytt parti, kanskje.)