Åpner selskapslokaler på Grønberg gård

På Grønberg gård har det i flere år pågått et stort restaureringsarbeidet. Nå er jobben på det nærmeste ferdig og til helga tas de nye selskapslokalene i bruk.

Da er hovedbygget på 550 kvm og låven på 660 kvm restaurert sammen med den øvrige bebyggelsen på gården, totalt er det nesten 1.600 kvadratmeter gulvflate på gården.

Stort prosjekt

Innehaver av Grønberg gård, Lars Sommervold, ser nå fram til å realisere alle planene om hvordan gården kan brukes. Men han innrømmer at det har vært opp og nedturer.

– Her har vi gravd ut ca 1,5 meter dypt i det som var fraukjeller, hvor det også var kastet forskjellig annet opp i gjennom årene. Hadde det ikke vært for god hjelp både fra familien og ikke minst Hommelvik IL Ski-avdelingen vet jeg ikke hvordan det hadde blitt, forteller han.

– Vi har gravd oss helt ned til grunnen og kjørt inn ny pukk og isolasjon. Her er alt av de gamle bygningsmaterialene som det har gått an å bruke tatt vare på. Det gjelder både takbjelker, vinduer og gammel teglstein, forklarer Lars, som sammen med kona Bente, er fjerde generasjon eier og driver av gården.

(Se stor bildeserie nederst i artikkelen)

Kortreist

Da kjøkkenfasilitetene i de nye lokalene skulle planlegges tok Lars Sommervold kontakt med Kåre Haagenstad som driver TT-Mat på Strømheim rett opp for Djupvasskaia. (Saken fortsetter under bildet)

– Han hadde mange gode råd og tips å komme med så vi har nå et tipp topp kjøkken med to kokesoner, to oppvaskmaskiner og god kjølekapasitet, forteller Sommervold.

– Da Olavspuben i Trondheim avviklet driften, kjøpte vi alt av kopper og kar så det er så godt som nytt, og vi kan dekke til nesten 100 gjester.

Kåre Haagenstad er imponert over de nye lokalene.

– Her kan det arrangeres både møter, minnesamvær, bryllup og åremålsdager, og vi står klare til å levere maten, sier den lokale kokken.

– Dette er jo kortreist mat, sier Lars Sommervold og hinter til at TT-Mat holder hus bare noen få hundre meter unna.

Frukt og bær

På Grønberg gård var det i tidligere tider en stor frukthage med over 40 frukttrær, bærbusker og jordbærplanter. (Saken fortsetter under bildet)

– Nå har vi to pæretrær igjen og de ga over 1000 kilo med frukt i fjor, forteller Lars som dyrker både grønnsaker og bær på eiendommen.

– Kanskje kan vi levere noe til serveringen her i gitte tilfeller, men akkurat nå gleder vi oss mest til den kommende barnedåpen på søndag.

Selskap og møter

De nye lokalene har en kapasitet til omtrent 90 personer og inneholder hjelpemidler som man kan forvente å finne i et moderne møterom.

– Jeg har også en ide om å lage flere aktivitetsrom og en gammeldags bowlingbane er noe av det som står på ønskelisten, forteller Lars Sommervold.

Han mener at hvis tre av ti ideer kan realiseres er det bra.

– Der har jeg også bygd et mini-lager hvor noen av bodene er utleid, men flere er ledige.

– På veggene i selskapslokalene henger det fotografier tatt av den unge fotokunstneren Axel Brandtzæg som er fra Tydal, men bor i Hommelvik. De bildene skal henge over en periode og er til salgs, så får vi se hvordan det går etter hvert.

– Det har allerede kommet noen bestillinger på utleie uten at vi har markedsført det på noen måte, men priser og opplysninger har vi lagt ut på www.gronberggard.com(Ekstern lenke)

– Her er det åpent for alle typer selskap og lokalene er tilrettelagt for bevegelseshemmede, forteller Lars Sommervold.