Opera + revy = Operevy

Det er klart for en revy det smeller av på Café Rampa onsdag 5. og torsdag 6.september.

Da går teppet opp for Operevy! Ja, du leste rett. Det er Operevy, og i følge gjengen bak revyen, så har du nok aldri hørt makan, for det har ikke de heller, i følge dem selv.

Humor, satire og andre gjøglerier

Den tidligere revyaktivisten Finn O. Fosmo, kjent fra utallige oppsetninger de siste 25 årene, har funnet tilbake gjøglergleden og setter nå opp en ny lokalrevy på Cafe Rampa i Hommelvik.
Det har snart gått over fire år siden sist Fosmo stod på en scene, men nå har han altså funnet tilbake til gamle fakter og takter, og inviterer nå publikum på humor, satire og andre gjøglerier.
Sammen med seg på scenen, har han barndomsvenninnen Astrid Johanne Eggen, som han spilte revy sammen med for over 30 år siden.
Astrid Johanne Eggen har årelang erfaring fra blant annet operaen på Steinvikholmen og mange andre oppsetninger, som for eksempel i Carl Halck og i Cappella.  Astrid synger sopran, og opera og musikaler ligger hennes hjerte nært.
– Revyen har fått navnet Operevy, noe som på den ene siden gjenspeiler at Astrid har både interesse og erfaring med opera, mens revysjefen kanskje mangler begge deler, forklarer Fosmo med et glimt i øyet og legger til at revy blir det i alle fall, og det med både operasvisker og skrått blikk på mange ting.

Operevy – hva er så det?

– Opera har blitt så populært, og det er også revy. Ideen er å slå sammen de to sjangerne, i en og samme forestilling. Litt opera og litt revy, med andre ord, en Operarevy, forklarer Fosmo med den største selvfølgelighet.
– Astrid er den eneste i ensemblet med operaerfaring, og jeg har vært på opera et par ganger. Men, jeg har gjennom årene laget noen parodier på sjangeren, så det er meget mulig publikum får oppleve en slik parodi, også denne gangen, forteller Finn O. Fosmo.
– I operaens og revyens verden handler det om å overdrive, gjøre alt større, bevegelsene, ordene, stemmen, kulissene, kostymene og dramaene. Sånn sett er sjangrene i slekt.

Klassisk revy

Forestillingen blir på en måte klassisk revy, hvor det ene nummeret avløser det andre. I tillegg blir det et visuelt hørespill, og i følger de to revyartisten blir det ikke minst, flere knallgode parodier.
– En revy, skal som kjent sparke oppover, og akkurat nå jobbes det med å analysere hvem som faktisk er over Operevyen. Så langt er det kun Rådmannen vi anser som står over revyen og da må vi vel sparke dit da, sier revysjef Finn O. Fosmo med en tydelig satire i stemmen.
Han nevner at kanskje en og annen lokalpolitiker, lokal tursti og lokal skribent kan bli nevnt, men at ingenting kan røpes ennå.

Kjønnsli

Det ryktes om at publikum vil få høre enda en historie fra en gammel kjenning, Hr. Kjønnsli. Kjønnsli er visstnok svært glad i folk, både inkluderende og raus, men også målrettet og innimellom naiv.
– Egentlig ofte innimellom det meste, han, Kjønnsli. Kjønnsli har nok også nye opplevelser å fortelle om, og publikum skal ikke se bort fra at de får høre hvordan det egentlig står til med frivilligheten i kommunene, og om de soleklare fordelene med motorveien, forteller Fosmo.
– Må ikke glemme tema som Sommerbåten og «hemmelige sommerminner». For ikke å snakke om de områdene  vi er litt VAR på, mens noen «never walk alone» på andre områder, forteller Astrid Johanne Eggen.
– Vi slår også et slag for limericks. Etter at John Herwig Carlsen forsvant fra TV, er det lite limericks å høre, legger Finn O. Fosmo til og avslører at det etter hvert vil åpnes for innsending av limericks på revyens Facebook-event.

Musikere med årelang erfaring

Med seg til Cafe Rampa, har Astrid og Finn et orkester bestående av musikere med årelang erfaring. Musikantene Morten Teigen, Rune Trondsetås og Torstein Hope har spilt sammen i flere orkester, og kan skilte med flere priser fra ulike konkurranser.
[metaslider id=»47630″]
Onsdag 5. og torsdag 6.september er det klart for Operevy, og billetter får du kjøpt her.