Tidens korthet – Lars Saabye Christensen

Lørdag 25. august er det klart for «Tidens korthet» av Lars Saabye Christensen på Teaterkjelleren, Trøndelag Teater.

«Tidens korthet» er i samarbeid med Egill Pàlsson, Tale Næss og Trond Peter Stamsø Munch. Forestillingen er en samarbeidsproduksjon med Hålogaland Teater og hadde urpremiere på Festspillene i Nord-Norge 24. juni 2018, hvor den høstet svært gode kritikker, skriver Trøndelag Teater i en pressemelding.

Trond Petter S. Munch, Tidens korthet, Hålogaland Teater.
Foto: Martin Eilertsen

Tidens korthet handler om å seile inn i det ukjente, inn i uværet og isen for å vinne makt, ære og nytt land – med tap, katastrofe og død i kjølvannet.
I denne forestillingen er scenografien auditiv, det vil si at lyden maler bildene fram for oss. Disse lydbildene skapes live av skuespilleren på scenen.

I Tidens korthet får vi høre stemmen til en mann som har vært taus i 400 år, for dette er fortellingen om sjøfareren og oppdageren Jens Munk som i 1619 dro ut for å finne Nordvestpassasjen. Med sine 67 mann, fordelt på linjeskipet «Enhiørningen» og jakten «Lamprenen», skulle han finne snarveien til Østen og rikdommen på oppdrag fra kong Christian IV.

Det er biografien om Jens Munk, skrevet av Torkild Hansen, som har inspirert Lars Saabye Christensen til å skrive diktsyklusen denne forestillingen er basert på. Trond Peter Stamsø Munch forteller historien, eller skal vi si historiene – for det er også en personlig fortelling i dette. Skuespillerens far het Jens Munch, og det er fra bokhylla etter ham at biografien om Jens Munk kommer, skriver Trøndelag Teater.

Trond Petter S. Munch, Tidens korthet, Hålogaland Teater.
Foto: Martin Eilertsen

Forestillingen varer i 1 time og 30 minutter, og spilles uten pause.

Tidens korthet
av Lars Saabye Christensen – i samarbeid med Egill Pàlsson, Tale Næss og Trond Peter Stamsø Munch

Medvirkende: Trond Peter Stamsø Munch

Regi: Egill Pàlsson
Dramatiker: Lars Saabye Christensen
Dramaturg: Tale Næss
Visuell konsulent: Yngvar Julin
Komponist og musiker: Hildur Guðnadóttir

Her kan du kjøpe billetter.