Guttegjeng terroriserer på Malvik Senteret

I sommer har en guttegjeng hatt tilhold i og omkring Malvik Senter på Sveberg, hvor de har spredd frykt og ubehag blant kunder og ansatte.

Guttene har syklet og stått på skateboard i stor fart inne på senteret og ned rullebåndet. De har svart med å kaste egg og andre gjenstander på ansatte ved tilsnakk og brutt seg inn i søppelcontainere bak kjøpesenteret.

– Vi har sett oss nødt til å sette inn ekstra vektere etter de siste ukenes hendelser, sier senterleder Tone Moum Drazkowski.

– Ungdommene har svart med å ta hevn når de fått tilsnakk og det er ikke greit hverken for senteret, butikkene eller den enkelte ansatte.

– Ungdommene kan være i midten av tenårene og kommer syklende eller på skateboard inn på senteret og ned rullebåndet. Det er farlig både for ungdommene men også for kundene da de har høy fart, forteller senterlederen.

– Vi har varslet politiet som legger noen ekstra turer innom her når de er ute på patrulje, men aller helst vil vi appellere til foreldre og foresatte om å ta en prat med ungdommene sine.

– Ved hærverk og butikktyveri leverer vi alltid politianmeldelse, men vi håper at ungdommen skjønner alvoret og at de stopper før ting går for langt, sier hun.

Ansatte føler ubehag

To av de ansatte ved Europris fikk føle ungdommenes vrede forleden da de skulle stenge butikken.

– Da de skulle låse seg ut fra baksiden ble de angrepet av noen som kastet stein eller noe annet og den ene ansatte fant igjen bilen sin smurt inn med egg, forteller butikksjef Else Therese Eikemo ved Europris.

De har opplevd flere tilfeller av uakseptabel oppførsel fra de samme ungdommene i sommer.

– Det har vært innbrudd i en container med restavfall og da har det blitt strødd utover med godtepapir og vaskepulver.

– Ved tilsnakk blir de både frekke og ubehagelig og som sagt toppet det seg nylig da de kastet gjenstander og egg på ansatte og deres biler, avslutter Else Therese Eikemo ved Europris.

Ungdom er velkommen

Vaktmester på Malvik Senter, Kjell Arne Tronstad, tror at ungdommene i nærområdet trenger flere tilbud og at mangelen på dette er årsaken til dårlig oppførsel.

– Dette er jo bare tull og tøys, utidig oppførsel og mangel på respekt. Det bunner trolig i mangel på aktiviteter i løpet av en lang sommer, sier han.

Han forteller de registrerer en økning i denne type saker på slutten av skoleferien.

– Vi har satt inn ekstra vakthold i form av vektere og politiet sier de legger turen innom når de har patruljer i området. Ungdommene skal være kjent av politiet som vet hvem de er.

– Alle er velkommen hit til Malvik Senter og vi går gjerne i dialog med ungdommene, kommunen og skolen om å legge forholdene til rette for at de kan få et sted å være her oppe på Sveberg.

– Her er det så absolutt behov for en ungdomsklubb eller lignende og vi kan være med i en dialog om ledige lokaler som kanskje kan brukes og eventuelt andre ting, avslutter han.