Drittvær i helga, så kommer sommeren tilbake

Det meldes om regn og vind med fare for flom og jordskred i løpet av helga.

Lokalt mye nedbør

Fra fredag kveld og til lørdag formiddag ventes lokalt mye nedbør. Det kan lokalt komme 40-60 mm på 12 timer. Fare for overvann i tett bebygde område. Fare for lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred i bratt terreng. Se www.varsom.no (ekstern lenke) for mer informasjon. Vurder behov for forebyggende tiltak. (Saken fortsetter under bildet)

Skjermdump: yr.no

Forventer kraftig vind

Fra natt til lørdag til lørdag formiddag er det ventet vindkast på 20-25 m/s fra vest.

Det kan være farlig å ferdes i fjellet. Sterke vindkast kan føre til lokale strømbrudd, og trær som har blåst over ende kan ligge i veibanen. Løse gjenstander som trampoliner og hagemøbler kan blåse avgårde. Vær forsiktig når du ferdes utendørs.

Jordskredfare på gult nivå

Et intenst lavtrykk beveger seg nordover. Det ventes regn og stedvis kraftige regnbyger i dag, opp mot 50-70 mm. Nedbørmengden og nedbørens plassering er noe usikker. Skredfaren er størst der bygene treffer. Følg værradar på yr.no. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt. Les hele varselet på Varsom.no

Værvarselet

Meterteologene melder for fredag nordaust liten kuling på kysten og utsatte steder, i kveld dreiende nordvest, økende til sterk kuling. Regn og regnbyger. I kveld kan hende med torden.
Lørdag ligger det an til vest og nordvest liten storm på kysten og utsatte steder. Regn og regnbyger, lokalt mye nedbør. Lørdag ettermiddag minking til vestlig stiv kuling, først i sør, seinere liten kuling. Regnbyger.

Sommeren kommer tilbake

Langtidsvarselet viser at sommeren ikke har gitt seg helt og at det fra mandag av vil bli finere vær med sol og temperaturer rundt 20°C på dagtid.

Skjermdump: yr.no