Tour De France for Jørgen og Johann

Både Jørgen Kjøsnes Valleraunet og Johann Hoseth Kosberg er fra Malvik, begge to spiller på Ranheim og i disse dager er de på treningsleir i Frankrike.

Laget fra Ranheim trente først på fotballstadion Stade Alpholse Le Gallo. Stadioen ligger i Boulogne-Billancourt og her skal det visstnok være et fantastisk baneanlegg.

Foto: Privat
Foto: Privat

Etter noen dager i Paris, med både trening og fotballøkter med høy puls og energi, sightseeing, shopping, stor stemning med ekstremt mye latter, samhold og kos reiste laget på en tretimers busstur til byen Camphin-en-Pévèle.

Foto: Privat

LOSC Lille
I denne byen ligger treningssenteret for LOSC Lille (Domaine de Luchin). Domaine de Luchin er et av de største idrettsanleggene eid av en fransk fotballklubb. Området sprer seg over omlag 60 mål og har 11 fotballbaner i full størrelse. I tillegg har de skole for alle sine akademispillere uansett alder. Per dags dato er 30% av spillerne fra området, 10% fra resten av Frankrike og øvrige hovedsakelig fra Portugal og Afrika. Blant kjente spillere som har gått ”Lille akademiet” er nok Lucas Digne og Gervinho, som gikk fra Lille til Roma. Eden Hazard som gikk til Chelsea, Stephan Lichtsteiner som gikk til Juventus, Yohan Cabaye som gikk til Crystal Palace og Divock Origi som gikk til Liverpool.
Trønderne fikk en veldig bra omvisning på akademiet. Seniorlaget til LOSC Lille trener til daglig på dette området, noe de også gjorde da Ranheim gjestet stedet.

Foto: Privat

Over 30 grader i skyggen
Laget fra Trøndelag hadde trening på ett av treningsanleggene til LOSC Lille, som faktisk var 3-4 ganger større enn Lerkendal. I fantastiske omgivelser, og med en graderstokk som viste over 30 grader i skyggen, fortelles det om en produksjon på omtrent 100 liter svette på laget på en dag. Laget har derfor stort fokus på både væskeinntak og smart mat etter slike treningsøkter.

Ranheim har flere interessante spillere
Onsdag spilt både Jørgen og Johann mot LOSC Lille, U17 og U19. Første kamp endte 2-2, Ranheim tok ledelsen på frispark som var trøndernes sjanse i første omgang, og Lille scoret visstnok fortjent et par minutter før pause. Ranheim scoret mot slutten av andre omgang, men Lille utlignet på overtid. Andre kamp startet veldig bra for Ranheim, etter et godt spill og to store sjanser til trønderne fikk Lille et mål på corner. Lille fikk straffe mot slutten av første omgang, og kampen endte 2-0. Men det er blitt oss fortalt at treneren til LOSC Lille hadde sagt at Ranheim har flere interessante spillere som klart var bedre enn deres, men at LOSC Lille var bedre som lag denne dagen.

Foto: Privat