Dag Martin går på før Rune Rudberg

Lørdag 11. august er det klart for Dansehelga 2018 på Prestmoen Kulturpark. En av de publikum kan oppleve på scenene, er Dag Martin Øverkil Hope.

Dag Martin er født og oppvokst i Smiskaret her i Malvik, og bor nå store deler av året i Muruvik. Han er andreårs lærling på Obs Bygg Stjørdal, og det innen salgsfaget. Dag Martin har virkelig gjort musikk til sin store hobby.

Musikalsk familie

Dag Martin er født inn i en meget musikalsk familie. Hans far, Torstein Hope har i hele 32 år vært en del av dansebandet Jhohans. For det var Torstein Hope, sammen med Joar Endalsvoll, Rune Trondsetås, Aril Røttum og Øyvind Trondsetås som stiftet Jhohans på Selbufestivalen, fredag den 8. august i 1986. Jhohans har siden oppstarten blitt et begrep innen trøndersk dansemusikk og er nok omtalt som et av Trøndelags ledende danseband.
Dag Martin sin mor, Berit Irene Øverkil er profesjonell musiker, hennes hovedinstrument er fiolin og hun underviser i musikk i hele tre kommuner. Hun behersker meget godt både gammeldans og klassisk musikk. Hun spiller blant annet i Værnesensemblet , og var faktisk en av musikerne den kjente Johnny Logan hadde med seg på sine konserter.

Allsidig ung mann

Dag Martin er en allsidig ung mann. Han er bass i Hommelvik Mannskor, og mange husker muligens Dag Martin sin soloopptreden med White Christmas, da Hommelvik Mannskor hadde sin årlige julekonsert i desember. Dag Martin har også deltatt på flere andre konserter sammen med Hommelvik Mannskor, og har også vært solist på mannskoret sitt Melodi Grand Prix Show.

– Det er artig å synge i kor. Jeg har en mørk stemme og synger bass-stemme i koret. Det har vært veldig artig de gangene jeg har vært solist. Men god hjelp av en flink dirigent, så syntes jeg det har gått bra, forteller Dag Martin.

Hiphop blir for lett

Dag Martin er allsidig også når det kommer til musikk. Musikk har nok vært en stor del av oppveksten til Dag Martin, og Metall er favorittmusikken hans. Han har en klar mening om hva han liker og ikke liker når det gjelder musikk, men når han skal slappe av, prøver han å gjøre andre ting enn å høre på musikk.

– Jeg har ikke sceneskrekk, for jeg har holdt på med dette nå i 8 år. Jeg har jo vokst opp med musikk, og har alltid elsket musikk. Jeg liker alt fra hard rock til klassisk, og da gjerne med en tur innom countrymusikk. Men ikke hipp hopp. Jeg liker ikke Hiphop. Jeg syntes det blir juks å ta musikk rett fra data. Det blir jo samme rytme på alt. Det syntes jeg blir for lett, forklarer Dag Martin.

Oppfordret til låt

Lørdag 11. august står altså Dag Martin Øverkil Hope på scenen på Prestmoen Kulturpark under familiedagen som et tekt å være både med underholdning og musikk og som en del av den store dansehelgen 2018. Dansehelgen er en del av Byfest Stjørdal og i løpet av to dager, kan publikum oppleve konserter, underholdning og ikke minst, non-stop-dans. Fredag 10. august blir det et lukket arrangement hvor man må kjøpe billetter til en «Pub aften» med musikk av Jhohans og gjester.

– Jeg skal synge to sanger, og nå om dagen driver jeg og øver. Den første er Folsom prison blues av Johnny Cash og etterpå får publikum høre Fossegrimlåten av Hellbillies. Fossegrimlåten har jeg valgt selv, men Folsom prison blues har jeg blitt oppfordret av arrangøren til å synge. Jeg jobber spesielt med å se på publikum når jeg synger, og jeg driver og trener på bevegelser, forteller Dag Martin til Malviknytt.

Non-stop-dans

Konserten på lørdag starter klokken 15:00 og dørene åpner klokken 14:00. Dag Martin får selskap av mange andre artister, og det hele vil bli kyndig ledet av Lånkerevyen sin store sønn, Christer Nilsen. Christer startet sin revykarriere i «Litj’Lånkerevyen». Han er i dag leder av og en fremtredende profil i revygruppen. Han er også en aktiv revytekstskribent og har lang fartstid som revyartist.

I tillegg til Dag Martin vil publikum få muligheten til å oppleve en rekke andre artister. Roar Nygård kommer fra Lånke. Han har lang fartstid som sanger og er bandmedlem i Jhohans. Har blant annet deltatt i TV2 satsningen «The Voice», Teigens Prosjekt, hatt egen konsert under Blues in Hell og er ellers en mye benyttet sanger i nærområde.

LÅNKE KOR- ALL’s ble stiftet i 1986 da Lånke Mannskor fikk tilbud om et samarbeide med «Gruppa hennes Mary» og var et enkelt, forholdsvis lite damekor som ble godt kjent over hele dalføret og som ble stiftet allerede i 1983. Den gang var de ca. 30 glade sangere som gledet andre og oss selv med fin, god korsang. I 2009 ble koret rent praktisk delt i en dame- og en herregruppe med felles styre, men opererte også sammen som blandakor i tillegg til hver for seg, men fra 2012 trakk damene seg ut og LKA er i dag mannskor med rundt 15 medlemmer og Mary Kjelsaas som dirigent.

Marthe Nygård er en blid og livlig jente som tilbringer store deler av livet sitt som aktør i Lånkerevyen. Hun er oppvokst med musikken og revy og har sammen med Lånkerevyen vunnet en rekke priser både lokalt og på nasjonalt nivå.

Elever fra Meråker Kulturskole. Meråker Kulturskole ble etablert i 1987, og har helt siden starten vært et populært tilskudd for kulturlivet i bygda. Rektor Knut Dolva har vært med hele veien.

Hege Trondsetås som bor i Trondheim. Hun går på Ugla ungdomsskole og på fritiden driver hun med hest. Hun har stor interesse for sang og har opptrådd en rekke ganger offentlig. Hun har blant annet vært solistsanger på oppsetninger av skolemusikal og under gudstjenester

Tryllekunstneren Carrera tilbyr et fargerikt og lattervekkende barne- og familieshow. Han er tidligere nordisk mester i magi og har en lang karriere innenfor underholdningsbransjen som toastmaster, konferansier og tryllekunstner. Carrera sørger for at stemningen blir god på ditt arrangement.

Lars Christian Nygård er en jovial og blid fyr fra Lånke. Vokst opp med musikken og er aktør i Lånkerevyen. Liker jakt og fiske og turer i fjellet og da gjerne med god musikk på øret.

Rune Rudberg og Jhohans

Lørdag kveld er det klart for dans, og dørene åpner klokken 19:30.
Det er selveste Rune Rudberg sammen med sitt band som vil spille til dans denne kvelden. Gjennom årene har han hatt flere tusen spillejobber rundt omkring i Norge. Rudberg slo gjennom med landeplagen «Ut mot havet» i 1988 og har siden til stadighet preget overskriftene i norske aviser og ukeblader. Han har sunget i dansebandet Scandinavia, men sluttet i august 2005.
Rune Rudberg et startet i 2011 samarbeid med bandet Ground Zero og dannet bandet Rune Rudberg Band. Rune Rudberg Band hadde faktisk sin første spillejobb på dansefestivalen i Sel 13. og 14. juli i 2011. Etter den tid har vi fått stadig flere spillejobber og god omtale i media. I dag består Rune Rudberg Band av Rune Rudberg, på vokal og gitar, Tor Brasetvik på bass, Egil Brattås på gitar, Bjørn Tei på tangenter, Ketil Fog på trommer og Tore Blestrud på steel guitar. Rune Rudberg Band satser hardt på å være ett seriøst band innen Norsk musikk bransje.

Jhohans skal selvfølgelig også på scenen når det spilles til dans på dansehelga 2018. Jhohans har nå vært på veien i 32 år. Jhohans varemerke er variert dansemusikk med egenkomponerte låter, som spenner seg fra svingmusikk, gammel-pop, tradisjonell dansemusikk, trønderrock, country og til livat gammeldans. Denne spennvidden gjør at Jhohans når et svært stort publikum, noe som kommer tydelig til uttrykk når orkesteret er ute på spillejobb. For med livat og profesjonelle sceneopptreden, er en dansekveld med Jhohans noe som nok gir mersmak.

Billetter kan du kjøpe her.