En eld av frivillighet

Malvikinger er med i Elden på Røros.

Mariann Buaas-Hansen og Kari Grotdal Brænd som gikk sammen på Vikhammer barneskole er klare for premiere.

De er klare for forestillingsstart nå. Men begge to er glade for erfaringen de har med seg fra tidligere år.

– Det gjør at man vet bedre hva man har i vente og hva som må gjøres, forklarer de begge.

– Det er alltid noe å gjøre i forhold til rekvisittene forklarer Mariann. Noe har vært forberedt i god tid. Men, det vil alltid dukke opp noe som må forbedres eller repareres både i prøveperioden og i forestillingsperioden.

Kari utdyper at selv om hun nå har blitt inspisient ser hun tydelig når det trengs hjelp med kostymer og rekvisitter. Tidligere års erfaring gjør at hun lettere kan se hvor hjelp behøves og gripe inn.

Per Ivar Lundli, også opprinnelig fra Malvik, Hommelvik, er også klar for premiere. Han er positiv og har stor tro på at dette vil gå bra for alle involverte.

Tempoet er høyt blant alle både på og bak scenen. Det legges ut rekvisitter og kostymer, det ordnes med mat og drikke, det leveres ut nye sko der det behøves, andre sko får en siste liten sprayfarge for å se slitte og velbrukte ut. Ingenting overlates til tilfeldighetene.

Når aktørene løper ut på spillplassen for noen siste scenegjennomganger, de aller siste kostymene finpusses og rekvisittene kontrolleres overvåkent en siste gang er det ingen tvil. Elden er tent på nytt. Det brenner fremdeles en eld av frivillighet.