Skal sykle 1100 mil – helt til India

Kjetil Utne er fra Trondheim, han er 62 år og startet i dag den nesten 1100 mil lange sykkelturen fra Trondheim til India. Malviknytt slo av en hyggelig prat med Utne da han syklet gjennom Malvik, tirsdag ettermiddag.

– Jeg skal sykle for å samle penger til et indisk barnehjem, drevet av stiftelsen Concerned for Working Children og ikke minst for å skape oppmerksomhet om barns rettigheter og unges rett til å bli hørt. Det hele startet med at jeg som taxisjåfør fikk en indisk kvinne som passasjer. Hun var leder for stiftelsen Concerned for Working Children og inviterte meg til India. Jeg dro ned, og hørte på barnearbeidere som fortalte sine historier. Siden har jeg vært engasjert i barns rettigheter og barns rett til å bli hørt, fortalte Kjetil Utne.

Rett og slett er et hjem for barn

Bidrag til Norway-India-Bikeathon vil gå til å utvikle og drifte et tilbud for alternativ barneomsorg som den indiske barnerettsorganisasjonen The Concerned for Working Children (CWC) driver på sitt senter Namma Bhoomi i Sør-India. Systemet som er satt opp i mange land, for å ta vare på barn som trenger omsorg og beskyttelse er ofte nedverdigende og har fratatt barna verdighet og omsorg.

– CWC’s Namma Bhoomi campus kan huse over hundre barn som kommer fra en svært vanskelig bakgrunn. Tilbudet som er utviklet her har fått mye ros både i India og andre land. Det er et tilbud som ivaretar barnas verdighet og behov for beskyttelse, gir dem omsorg og empati samtidig som de blir herre over eget liv.

– Dette barnesenteret vil ikke bare hjelpe de hundre barna som til enhver tid bor der og de tusener som besøker senteret. Senteret er et forbilde som påvirker både lokale og sentrale myndigheter og som andre kan lære av. Det er et senter som tar barnas rettigheter på alvor og rett og slett er et hjem for barn, fortalte Kjetil Utne.

Norway-India-Bikeathon

Turen har han valgt å kalle «Norway-India-Bikeathon» og Utne vil sykle fra Norge til Bangalore i India i perioden 17.juli til 5. desember. Turen vil gå gjennom både Norge, Sverige, Latvia, Litauen, Hviterussland, Ukraina, Moldova, Georgia, Armenia, Iran, Pakistan og India.

– Jeg vil gjerne møte både barn, unge og voksne på turen. Jeg ønsker å lære om hverdagen til folk som bor langs hele ruta jeg skal sykle, fortalte Kjetil Utne.

Følg Kjetil

Du kan følge Kjetil Utne og Norway-India-Bikeathon på både hjemmesiden, Facebook-side og på #norwayindiabikeathon.
Det finnes mange måter du kan støtte Norway-India-Bikeathon på økonomisk, og det loves at bortsett fra ulike transaksjonskostnader, vil hundre prosent av det du bidrar med kommer frem. Ingen som er engasjert i prosjektet mottar lønn, og regnskapsfører og autorisert revisor sørger for at alt skjer i ordnede former.

Slik kan du donere penger
Vipps: # 513789
Bankkonto nr: 4212 35 60323
Utenfor Norge: IBAN-nummer NO0542123560323SWIFT/BIC for SpareBank 1 SMNSPTRNO22
Betaling med kort, ved å klikke HER.

Malviknytt.no ønsker Kjetil en riktig god tur!