Fuck cancer – En hyllest til livet

Fuck cancer – En hyllest til livet, er et arrangement hvor inntektene, da i samråd med Kreftforeningen, skal gå uavkortet til Kreftforeningen, og til livskvalitet for pasienter, pårørende og etterlatte i Trøndelag.

Søndag den 11. november 2018 er det klart for konsert med både lokale og regionale artister i Bruket kulturhus som ligger i kommunesenteret i Malvik, Hommelvik. I forbindelse med konserten, vil det også være en auksjon av blant annet nydelig kunst.

– Vi som står bak, er to damer, en fra Hommelvik og en fra Smiskaret, som på hver vår måte har opplevd kreft, forteller de to damene Eva Lundemo og Heidi Blokkum.

Heidi fikk diagnosen for fire år siden, og har gjennomgått både cellegift og strålebehandling. Heidi er heldigvis erklært frisk, og sier hun har vært uheldig som ble syk, men veldig heldig som ble frisk.

I 2009 fikk Eva sin samboer en sjelden form for kreft, og etter både cellegift og transplantasjon gikk dessverre livet tapt høsten 2010.

– Begge to har vi kjent på frykten, uforutsigbarheten, avmakten og sorgen denne sykdommen gir. Den ene av oss som pasient, og den andre som nærmeste pårørende, sier de to. (Saken fortsetter under bildet).

Fuck cancer

For kreft rammer, og kreft rammer mange – ikke bare pasienten.

– Derfor sier vi «Fuck cancer – En hyllest til livet!», og er godt i gang med å planlegge en konsert med nettopp det navnet, hvor inntekten uavkortet går til Kreftforeningen. Vi er nå i gang med å få ulike artister til å stille opp vederlagsfritt, og så langt har vi kun får positive tilbakemeldinger.

Artistene som til nå har sagt de ønsker å delta (i alfabetisk rekkefølge) er:

Berit Iren Øverkil

Blonde On Blonde

Grete Bogen

Håkon Renanger

Ida Solberg Berg

Ingrid Nyhus

Jhohans

Katrine Jakobsen Herringbotn

Letnes Holding

Martine Kristofa Rygvold

Marit Sofie Nakstad

Mildred Marita Ramberg Røthe

Rune Andreas Wold

Soulsister

Therese Ulvan

Torstein Fosmo

Torstein Siegel

Trude Bekkavik

Vegard H. Hasfjord

Kunstauksjon

Kunstnere som har gitt til auksjon (i alfabetisk rekkefølge) er:

Grethe By Rise

Renita Rygel

Ellen Hegg

Kjersti Stokke

Eugenia Maria Brækstad

June Myrenget Fossback

Heidi Ruud

Mats Aleksander Nilsen

Søkt kommunal støtte

Da inntektene fra arrangementet skal gå uavkortet til Kreftforeningen, har de søkt kommunen om arrangementet kan få leie både Nygaardsvoldsalen og Kjerraten kostnadsfritt denne dagen.

– Vi har også søkt om at Malvik kommune kan avstå eventuelt andre kostnader et slikt arrangement skulle påføres fra kommunens side. Dette har vi enda ikke mottatt svar på, men vi håper kommunen gjøre en positiv vurdering på søknaden, forteller de to driftige damene.

De forteller at det vil bli lagt til rette for både Vipps, Kreftforeningens egen innsamlingsaksjon og det vil selvfølgelig være mulig å overføre penger via konto.

– Vi har også opprettet et side på Facebook, hvor blant annet artister og kunstnere vil bli presentert. Vi håper flest mulig vil like vår Facebook-side  og at så mange som mulig setter av den 11. november, avslutter Heidi Blokkum og Eva Lundemo.