Malvik må ta nabopraten

Den Trønderske stortingsrepresentanten Mari Holm Lønseth (H) besøkte tirsdag Malvik for å få bedre kjennskap til kommunen, innbyggerne og næringslivet.

Hun fastholder utsagnet om at det innen 2025 bør bli færre Trønderske kommuner.

– Jeg mener antallet kommuner i Trøndelag må reduseres ytterligere, fra 38 som det er nå, til 25 i løpet av de neste seks-sju årene, sier Mari Holm Lønseth.

Gir et bedre tilbud

– Dette rett og slett for at vi skal kunne klare å gi bedre tjenester til folk og til næringslivet. De økonomiske virkemidlene ved å slå seg sammen fortsetter. Stortinget har bestemt at også kommunereformen skal fortsette i årene som kommer.

– Staten kan ikke lenger tvinge kommuner til å slå seg sammen, men er avhengig av den såkalte nabopraten. Så min oppfordring til Malvik kommune er å kanskje ta en titt på om det er andre de kan eller bør slå seg sammen med.

– Malvik er med på mye interkommunalt samarbeid bare ikke om rådhuset kan det se ut som, sier Mari Holm Lønseth.

Utspillet har ikke falt i god jord her i Malvik.

– Jeg registrerer at i alle fall ordføreren i Malvik ikke ser noe grunnlag for å fortsette den såkalte nabopraten, men jeg håper man kan se på den saken en gang til og at men på lengre sikt kan samarbeide med Stjørdal eller Trondheim nettopp for å få litt bedre tjenestetilbud for innbyggerne.

Rikt næringsliv

Mari Holm Lønseth benyttet timene i Malvik godt og var innom flere bedrifter hvor hun fikk høre om et rikt og variert næringsliv.

– Jeg har fått inntrykk av at Malvik har et veldig rikt næringsliv med mange ulike bedrifter, også kompetansebedrifter. Jeg har vært på besøk hos gründere i dag som har hatt troa på egne ideer og startet egne bedrifter.

– Jeg skal også besøke en av boligutbyggerne for å lære litt mer om hvordan det er å være utbygger i en presskommune som Malvik.

– Malvik ligger kort vei unna både Stjørdal og Trondheim og vi må alle være med på og bidra til at det kan utvikles til å bli et enda bedre sted å bo på, sier Mari Holm Lønseth.