Kunstrom på Malvik Senter

Inne på Malvik Senter er det nå et rom som drives av lokale hobbykunstnere. Det er Monica Matthieson som hadde ideen, og som tok kontaktet senterlederen. Dette ble positivt tatt i mot, og kunstrommet ble en realitet. Tanken bak kunstrommet er at lokale kunstnere kan komme, opplev et fellesskap og dyrke sin kreative side.
– Planen er å ha langåpent og utstillings-dag innimellom, da med kunst og kunstnere som har utstilling den dagen. Er dere heldige, får dere se kunstneren i sin kreative prosess mens de maler. Det kan bli muligheter for å ha malekvelder, hvor andre med samme interesse også kan komme innom og male med eget utstyr. På denne måten kan vårt hobbyrom bli fylt opp, litt etter litt, med flotte malerier og masse glede, forteller primus motor Monica Matthieson fra Grønberg og legger til at folk må gjerne ta kontakt direkte på telefon eller e-post for spørsmål om blant annet priser, utstillere og åpningstider.

Galleri og atelier

Malviknytt tok turen innom kunstrommet på Malvik Senteret på torsdags kveld, og møtte tre både blide og hyggelige damer. Både Monica, Heidi og Brita jobber til daglig som ingeniører og det er tydelig at de også har en felles plattform innen kunstens verden. 
– Dette er forhåpentlig den første av mange kreative kvelder med Brita Fladvad Nielsen og Heidi Madsen. Veldig inspirerende å se hvor kreative og flinke disse damene er, forteller Monica Matthieson.

Monica Matthieson

– Det er flott at Monica har fått bruke et såpass stort lokale her til kunstrom, og har invitert med seg andre maleglade. Her har det nå blitt både galleri og atelier, og for meg er dette er et positivt avbrekk fra både jobb, barn, hus og hjem. Jeg spøker litt med at dette muligens blir mitt nye hjem, for jeg har leter etter et slikt sted lenge. Så dette passet perfekt, forteller Brita Fladvad Nielsen fra Sveberg.
Brita Fladvad Nielsen

Heidi Madsen

Heidi Madsen jobber med digital kunst, og kombinerer blant annet tradisjonell billedkunst med digitale løsninger.

Søker flere lokale kunstnere

Foreløpig vil det ikke være faste åpningstider, men åpningsdager vil bli annonsert på sosiale medier. Planen er å ha åpent en ettermiddag og kveld i uken. Alle lokale billedkunstnere og alle stiler er invitert.

– Vi vil gjerne ha flere lokale kunstnere sammen oss, og hvis det et noen har lyst til å holde kurs så er det flott. Vi som er her nå, er på jobb på dagtid. Hvis noen ønsker å holde det åpent på dagtid, så kan nok det la seg ordne. Det er bare å ta kontakt med meg, eller komme innom når vi er her, sier Monica Matthieson, og opfordrer lokale kunstnere til å kontakt og meld interesse hvis dette høres spennende ut.

En gøy ting, med gøy folk

Så, driver du med maling eller annen bildekunst som hobby og har lyst å bli med – ta kontakt med Monica.
Vi tror nok Brita Fladvad Nielsen har helt rett, da hun på sin egen Facebook-side skriver sitt visdomsord for dagen – «Gjør gøye ting og du blir kjent med gøye folk som skaper ting rundt seg.»