Maria på kretslaget

Norges Fotballforbund (NFF) Trøndelag har tatt ut Maria Murvold Sporstøl (14) fra Malvik IL til treningssamlinger med Team BDO J14 (kretslaget).
– Jeg ble kjempeglad og overasket og jeg visste det faktisk ikke før dere tok kontakt i dag, sier Maria.
– Dette tror jeg blir spennende og gøy, mange gode spillere og en ekstra utfordring.
Maria Murvold Sporstøl forteller at hun trener to, tre ganger i uka og spiller oftekamper i uka.
– I tillegg kommer det litt egentrening forteller fotballtalentet som i sommer skal på Skandia cup, Storsjøcup med laget sitt.
Team BDO
NFF deltar i UEFAs ungdomsmesterskap og har også i sin handlingsplan at man skal kvalifisere seg for sluttspill i U17 og U19 mesterskapene med jevne mellomrom. For å forberede lagene på kvalifiseringsspill for det første mesterskapet(U17) har man et U15- og et U16 landslag. Kretsene i NFF har ansvaret for å skolere spillere til disse landslagene i samarbeid med toppklubbene i kretsen og spillernes klubber. Derfor har vi kretslag for å gjøre denne oppgaven.
Kretslag og skoleringsplan
I Norges Fotballforbund starter man skolering av spillere fra året de fyller 13 år. Både i årene før de fyller 13, underveis i skoleringsløpet 13 – 16 år og etterpå, jobber forbund og kretser sammen med klubbene for å skolere trenere. Ett av tiltakene i så måte hetet Klubb BDO. Å skolere trenere til å gjøre en bedre jobb i klubbhverdagen er en av kretsens aller viktigste utviklingstiltak. Grunnen til det er at spillere sin viktigste utviklingsarena er klubben og hjemmemiljøet sitt. Det er viktigere å være god der enn å være uttatt på kretslag. Og det er viktigere få kvalitet og mengde i treningen – viktigere enn å spille kamper.