Klart for MalvikLAN 2018

MalvikLAN arrangeres for første gang 22. til 24 juni. Arrangementet vil foregå i Malvikhallen på Vikhammer, og det er plass til hele 200 deltagere. 

– MalvikLAN er kommet for å bli og vi slår til med et LAN samme dag som skoleslutt for mange, slik at dere får en god start på sommeren, står det på hjemmesiden for arrangementet.
Pengepremier
MalvikLAN er et samarbeid mellom MalvikLAN og Ungdomshusene i Malvik Kommune. Det kan enten kjøpes et dagspass som varer i 24 timer,  eller man kan kjøpe et helgepass til årets MalvikLAN. Det blir lagt til rette for egen sovesal hvor deltagerne kan få slappet av, eller få seg litt søvn. Det vil være priser i tre ulike kategorier, og den beste i hver kategori vinner pengepremier. Arrangementet er rusfritt og åpent for alle.
– Lanet stiller med gode premier hvor prisene på CS:GO turneringen er på hele kr. 10.000 kroner. Vinnerne av Overwatch og Rocket league får også gode premiere, skriver Carlos Cortes Leon i en melding til Malviknytt.
Stor satsning på E-sport
Fra høsten 2018 vil Ungdomshusene i Malvik kommunes har en stor satsning på E-sport. E-sport er en samlebetegnelse på ulike former for dataspillkonkurranser. E-sport er i dag en av de store idrettene, og tallet på utøvere i verden ventes å stige til 145 millioner i løpet av 2018.

– Noen av de mest kjente spillene det konkurreres i er League of Legends, StarCraft II, Counter-Strike: Global Offensive og Hearthstone. Innenfor e-sport finnes det en rekke profesjonelle gamere som driver med spill på heltid. Norge har i dag flere utøvere som driver med denne idretten på et meget høyt nivå.
– I Norge har e-sport fått en betydelig vekst gjennom Telenorligaen, som er Gamer.no sin e-sport satsning, samt gjennom ligasystemet til TV2 (Alt-i-box ligaen). Innen 2018 forventes det at det skal være 145 millioner e-sport utøvere i verden. Sporten er i vekst i store deler av verden, men størst oppslutning har den i Sverige, Tyskland, USA og Sør-Korea. Sporten blir stadig større også i Øst-Europa og i Sør-Amerika, skriver Carlos Cortes Leon til Malviknytt.
Påmelding til årets MalvikLAN finner du her.