Sommerfest i skolegården

Onsdags ettermiddag hadde mange foreldre, søsken og besteforeldre møtt opp i skolegården ved Hommelvik Barneskole for å delta på sommerfest i skolegården med sang, korps, mat og utstilling som FAU og Hommelvik Barneskolen hadde invitert til.
Elevene har jobbet med et stort tema i årets temauke. Karolinernes hærtog og 300 års markeringen i år, var temaet ungene ved Hommelvik Barneskole skulle jobbe med.  (Saken fortsetter under bildet) (Se flere bilder nederst i saken)

Karolinernes hærtog
For 300 år siden gikk Sverige til angrep på Norge. General Armfeldt ledet sine folk gjennom Trøndelag. Da den svenske kongen Karl Xll døde i Halden 1718 gjorde de tilbaketog og gikk via Tydal og til Sverige. Over 3000 soldater frøs ihjel på turen tilbake.
Sommerfesten onsdag var 300 års markeringen.
Oppimot denne sommerfesten har Hommelvik Barneskole og FAU, samarbeidet med virksomhet kultur i Malvik og Rustkammeret ved Frode Lindgjerdet, som har lånt ut gjenstander til skolen slik at ungene kunne se hvordan ting var på den tiden.  (Saken fortsetter under bildet)

Sommerfest
Sommerfesten startet med konsert i skolegården hvor alle elevene ved Hommelvik Barneskole sang sanger. Med på sommerfesten stilte Hommelvik Musikkorps opp for å spille noen sanger. Når ungene og korpset var ferdig med å framføre, var alt klart for grilling og utstilling i alle basene av ting elevene hadde laget.
Museum i Trondheim
Lisbeth og Mathilda går begge i 6.klasse ved Hommelvik Barneskole, og er to av mange elever som har jobbet mye med Karolinernes hærtog i temauken. Mens de har jobbet med dette temaet, har de gjort mye forskjellig.
– Vi var på et museum i Trondheim, hvor vi lærte om hvordan de hadde det og hvordan de var å leve mens alt dette skjedde, forteller Lisbeth.
Det har vært spennende å jobbe med dette, men også litt kjedelig forteller de to jentene mens de ler og ser på hverandre. (Saken fortsetter under bildet)

Grisegård
Jentene vist stolt fram hva de hadde laget til utstillingen.  (Saken fortsetter under bildet)

– Det er en grisegård, men det mangler noen griser da. Vet ikke helt hvor de er, sier Mathilda mens hun ler litt.
Grisegården er en av mange gjenstander som er med på å lage en flott gjenskapelse av Nidarosdomen og Trondheim på 1700-tallet.
– Vi har vært med på å male og lage noen andre småting også, sier Mathilda når vi ser på utstillingen.
Jentene forteller at de og mange andre i klassen har brukt veldig langt tid på å gjøre den ferdig.
– Det har både vært kjedelig og morsomt å lage den, sier Lisbeth mens hun peker på forskjellige ting på bordet.

Her er flere bilder fra sommerfesten:

[metaslider id=»43910″]