Radarpar for nytt orgel

Det er klart for innsamlingsaksjonen for nytt orgel i Hommelvik kirke, og det er radarparet Henning Sommerro og John Pål Inderberg som åpner innsamlingsaksjon til nytt orgel torsdag den 7. juni klokken 19:00.
Hommelvik kirkes konsertserie, Nye toner, til inntekt for nytt orgel, åpnes av Henning Sommerro og John Pål Inderberg. Hommelvik menighet er veldig glade for at den dyktige duoen har sagt ja til å stå for aksjonens første konsert og håper at mange benytter anledningen til å få høre en fantastisk konsert, og til å støtte en god sak, står det i en pressemelding.

Foto: Malafey Anastasia

JOHN PÅL INDERBERG

Foto: Malafey Anastasia

John Pål Inderberg: Saxofonist, dadaistisk diktoppleser, humorist og tidligere professor ved NTNU Fra Stein Ingebrigtsen sitt danseband til den amerikanske jazzlegenden Lee Konitz. Inderberg regnes som landets fremste barytonsaxofonist.
Var i mange år sentral under oppbyggingen av jazzlinja ved NTNU. Inderberg er stadig på farten i inn og utland sammen med ulike musikere/band.
Eksempel på priser han har mottatt er Buddystatuetten og Lindemannprisen.
 

HENNING SOMMERRO

Henning Sommerro: Komponist, organist/pianist, sanger og professor ved NTNU.
Komponist/musiker som har skrevet viser, (Vårsøg, Blå salme) kammermusikk, kor- og orkestermusikk, flere operaer (Olav Engelbreksson, Querini) film- og teatermusikk.

Foto: Malafey Anastasia

Han er også en viktig bidragsyter og brobygger innen improvisasjonsmusikk, samt formidler og arrangør av folkemusikk. Henning Sommerro har mottatt komposisjonsbestillinger fra mange land og har turnert i Europa og USA, medvirket på utallige CD’er og mottatt mange priser. Kommandør av St. Olavs orden.
«Henning Sommerro har siden han slo igjennom 1977 med melodien Vårsøg, og med gruppen med samme navn, vært en av de fremste personlighetene innen norsk musikkliv.» (Kilde: nbl.snl.no)

Orgelfondet Hommelvik

I følge pressemeldingen, blir dette en konsert med norske folketoner, egne komposisjoner, alvor og skjemt. Dørene åpnes klokken 18:00 og billetter (250,-) kan kjøpes i døren. Det opplyses om at de tar kontanter og «Orgelfondet Hommelvik» har opprettet vipps.
Ønsker du å støtte orgelfondet? Bruk vipps – 131828 «Orgelfondet Hommelvik».