Gikk fra nordmøre og hjem

For å forberede seg til førstegangstjenesten og opptaksprøve som fallskjermjeger tok Sindre Gudmundsen Dahl sist uke en treningstur litt utenom det vanlige.
Fredagkveld kom han endelig hjem, da hadde 19-åringen tilbakelagt en over 220 km lang strekning, fra Kristiansund til Hommelvik.
– Drømmen er å bli fallskjermjeger og denne turen er en del av min egentrening hvor jeg får trenet på fysikken og psyken. Begge deler trengs hvis jeg skal bli fallskjermjeger, forteller Sindre.
Han er født og oppvokst i Kristiansund og bor nå i Hommelvik. Derfor tok han båten ned til nordmørsbyen og gikk hjem til Hommelvik.
– Mamma bor i Kristiansund så det ble å gå fra hjem til hjem på en måte, forteller han.
For det meste gikk han i skogen og over fjellene, men var innom asfalten noen ganger. Sindre forteller at han ikke møtte så veldig mange andre på turen, bortsett fra på Tusnafjellet hvor det var en del turgåere.
– Når jeg gikk langs veien stoppet folk å lurte på om jeg ville haike, men jeg kom meg raskt ut i terrenget igjen hvor jeg trives aller best.
For Sindre var det ikke om å gjøre å komme fortest mulig fram.
– Jeg trives så godt ute i naturen og med det flotte været vi har hatt den siste uka ble det så jeg tok en dag ekstra, forteller kjemiprosessoperatørlærlingen som har lærlingetida på Norske Skog på Skogn. (Saken fortsetter under bildet)

Foto: privat

Oppakningen han startet med var på 47 kg, som ble vesentlig lettere etter hvert som dagene gikk.
Nå venter noen spennende uker med både fagprøve og opptaksprøve i militæret.
– Jeg skal inn på førstegangstjeneste den 23.juni. Uka før er det fagprøve etter læretid som kjemiprosessoperatør, så det er spennende tider ja, forteller den blide ungdommen.
Turen fra Kristiansund til Hommelvik gikk uten uhell og skader forteller Sindre Gudmundsen Dahl som satser på å være i best mulig form når førstegangstjenesten starter.