To-takt og blårøyk

Det ligger ikke bare et blågrått røykteppe over gjengen som samler og kjører på veteranmopeder og motorsykler, det er også et tydelig historisk sus over kjøretøyene de holder i hevd.
Hver tirsdag møtes gjengen i Blårøykcrusers Shørdal’n i klubblokalet på Lånke for en kaffe og ikke minst mopedprat.
– Hit kommer det folk og kjøretøy i alle aldre for å treffes og ha det sosialt. Mange kommer for å vise fram noe av det siste de har fiks på, andre for å få litt hjelp eller tips til hvordan de skal gjøre ting, forteller Ove Welvang.
Kjører fra Vika
Til treffene i Blårøykcrusers drar også Bernt Tangen Langolf og sønnen Benjamin Langolf fra Hommelvik.
Bernt kjører en Crescent trehjuls varesykkel som han har totalrenovert.
– Det finnes overhode ingen kjørekomfort da den er uten fjæring og støtdempere, har liten motor og lav toppfart, men det er morsomt, forteller han.
Benjamin Langolf tar seg frem på en Italiensk skuter av merket Vespa.
– Det sies at denne har gått tur/retur Stockholm på damebesøk, uten at den historien er 100 % bekreftet. Det er også mulig den har blitt brukt av et postbud på Vikhammer, noe jeg heller ikke har greid å finne ut av, forteller Benjamin Langolf.
Klenodium fra Rota
Det blinker i blank lakk og krom detaljer fra de mange kjøretøyene som har tatt oppstilling utenfor klubblokalet. Mopeden var lenge det eneste kjøreøyet mange familier hadde og mange husker nok å ha sett Tempo Corvette med sideveske utenfor nærbutikken.
Et annet nyttig kjøretøy var trehjuls motorsykler med platt for varekjøring.
Rune Brekke er snart ferdig med å restaurere sin gamle motorsykkel som i sin tid har vært brukt på revfarmen så lå i Rota i Hommelvik.
– Jeg har greid å spore historikken og funnet ut at den har vært i revfarmens eie og har gått i Hommelviktraktene en del år, forteller Rune Brekke.
– Det gjenstår ennå noe arbeid før den er helt tipp topp, men det nærmer seg innspurten og til neste sommer vil den nok være på veien.

Her kan du se mange flotte kjøretøy fra gjengen i Blårøykcrusers Shørdal’n:

[metaslider id=»42813″]