Du har ikke valget, bare utvalget

Lørdag 26. mai er det rigget til premiere på Studioscenen ved Trøndelag Teater og alt er klappet og klart for ny teatertekst av nobelprisvinner Elfriede Jelineks Das Licht im Kasten, med norsk tittel: Lyset skal bare skinne på meg og mine ønsker.
Regissør Ole Johan Skjelbred har latt seg inspirere av Jelineks kommentar til moteindustrien og vår forbrukerkultur, og sammen med en kvintett av modige skuespillere har de laget en ordrik, visuell og Latex-rosa forestilling på høye hæler.
Nytelsen ved et nytt plagg fortrenger for et øyeblikk den brutale vissheten om at vi skal dø. Butikken er en katedral og handelen vår frelse. Elfriede Jelinek, som vant Nobelprisen i litteratur i 2004, går i sitt siste stykke løs på vår tids forbrukerkultur.
Les mer her (ekstern lenke til Trøndelag Teater)
Sentral regissør
Ole Johan Skjelbred har vært en sentral kunstner på Trøndelag Teater de siste årerrne, med produksjoner som Moby Dick og Dager under, Det er bedre å kappe det av enn å gå gjennom livet og Brødrene Karamasov.
I samarbeid med kostymedesigner Ane Aasheim skaper Skjelbred, som også står for scenografi, et enkelt, men stilrent og visuelt slående uttrykk. Det er likevel Skjelbreds arbeid med skuespillerne som skiller seg mest ut, der det direkte og realistiske blandes med det outrerte og superteatrale, hele tiden med en sterk betoning av kontakten mellom scene og sal.
Regi og scenografi: Ole Johan Skjelbred
Kostymer: Ane Aasheim
Lysdesign: Stein Jørgen Øien
Oversatt av Elisabeth Beanca Halvorsen
Medvirkende: Janne Kokkin, Stine Fevik, Vetle Bergan, Isak Holmen Sørensen og Kenneth Homstad.