6-åring fra Malvik omkom

Det var en seks år gammel gutt fra Malvik som ble påkjørt av en motocrossfører og døde under et treningsarrangement på Oppdal søndag ettermiddag.
Politiet undersøker om noe straffbart kan ha skjedd, melder NRK.
Det var en fører av en motorcrossykkel som mistet kontroll over sykkelen og kjørte inn i en tilskuer, som like etter ble erklært død.
Mandag ettermiddag bekrefter politiet til NRK alderen på den omkomne.
– Han var seks år gammel, sier politiadvokat i Trøndelag politidistrikt, Kåre Svepstad.
Guttens skole informerte foreldre og foresatt ved skolen søndag kveld.
«Foresatte på trinnet er varslet personlig. Dere øvrige foresatte varsles med denne SMS. Det blir informasjon og samtaler på alle trinn i morgen (mandag). Kommunens krisepersonell vil være tilstede på skolen, og vi ber dere om å følge opp med samtaler for deres barn etter skoletid», skriver skolen i en SMS til foreldre og foresatte ved skolen.
Fikk førstehjelp
Seksåringen fikk førstehjelp, men livet sto ikke til og redde. Politiet er foreløpig svært tidlig i etterforskningen, og kan si lite om hendelsesforløpet.
– Foreløpig etterforskning viser at gutten sto nært banen, uten at jeg kan gå i detalj på hvor nært. Jeg ønsker heller ikke å gå i detalj på selve sammenstøtet, men vi har en oppfatning av hvordan dette skjedde, sier politiadvokat Kåre Svepstad.
Satte krisestab
Ordfører Ingrid Aune sier til NRK at kommunen satte krisestab søndag kveld.
– Vi samlet alle ansatte fra skolen så fort vi kunne, slik at vi fikk planlagt dagen i dag. Kommunen gjør det vi kan for å ivareta alle elever og ansatte ved skolen i tiden som kommer, sier Aune.
Kommunelege, psykologer og helsesøstre bistår alle som trenger hjelp og støtte.
– Dette er en tragisk ulykke med veldig mange berørte. Jeg vil sende min varmeste medfølelse til dem alle, sier ordføreren.