Bli medeier i et lokalt industrieventyr

Vigdis M.P. Martinsen står bak firmaet Dual Air AS på Sveberg. Der har hun utviklet en ny type hårføner som reduserer belastningsskadene i frisøryrket.
Etter å ha vært i det Norske markedet en stund skal nå bedriften og føneren ut på det europeiske markedet og i den forbindelse inviteres investorer og folket med på laget.
– Dette er «Crowdfunding» hvor alle kan kjøpe aksjer og bli medeier i selskapet, forteller Vigdis M.P. Martinsen, som innrømmer at dette er en litt unorsk måte å gjøre det på.
– Det er veldig vanlig ute i verden å gjøre det på denne måten, så nå legger jeg ut 20% av eierandelene i firmaet mitt og blir det fulltegnet er det snakk om fire millioner kroner.
Tegningen foregår via folkeinvest.no (ekstern lenke) og foregår frem til 25.mai.
Patentert
Produktet har Vigdis M.P. Martinsen utviklet i samarbeid med fire kunnskapsbedrifter i Trondheim og alt beskyttet av patenter som står sterkt i de markedene hun nå satser i.
– Det koster en Norsk frisør ca 5.000,- kroner dagen å ha en ansatt sykemeldt. Her i landet er sykefraværet for frisører på ca 8,7 % og gjennomsnittsalderen for en frisør i bransjen er 31 år, forteller Vigdis Martinsen.
– Mye av sykefraværet skyldes belastningsskader og føneren har mye av skylda.
Kort fortalt har Dual Air-føneren den egenskapen at man slipper å løfte albuene ut til siden og holde håndleddene i rare vinkler for å få fønet håret til en kunde i frisørstolen.
– Alle har sikkert sett tvekampen på Farmen hvor man løfter sinkbøtter rett ut fra kroppen. Det er litt det samme å stå med en føner gjennom en hel dag og samtidig må bøye og vri håndleddet. Med denne føneren slipper man dette og kan føneunder og over uten å heve skuldrene.
Et industrieventyr
Dual Air er et midt-norsk industrieventyr som nå skal ut i verden. Den nye føneren har nå ca 7% av det Norske markedet. Oppnår Vigdis M.P. Martinsen den samme markedsandelen i Europa er det snakk om over 130 millioner i omsetning.
Og Dual Air-føneren er godt mottatt på kontinentet.
– Det er de samme belastningsskadene hos frisører over hele verden, derfor har jeg stor tro på at vi når ut i det internasjonale markedet.
– Der samarbeider arbeidsgiverne og frisørene om å finne gode ergonomiske løsninger. Dual Air er en løsning.
Føneren produseres i Trøndelag hvor IV Moulding Leksvik AS støper plasten, og NOCA AS på Lade produserer kretskort og monterer føneren.
Ut i Europa
Vigdis Martinsen mener at produksjonen må flyttes nærmere markedet etter hvert.
– Jeg forhandler nå med parter i Europa både om salg og produksjon.
Hun skal forsterke teamet i firma og styret når emisjonen er lukket, investorer skal være representert i styret.
Så langt (per 11.mai 2018) er nytegningen av aksjer kommet opp i nesten én million kroner. Tegningen avsluttes den 25.mai så her har alle muligheten til å bli med på et lokalt industrieventyr fra Malvik.
Her kan du lese mer om Dual Air å kjøpe aksjer i bedriften hos Folkeinvest (ekstern lenke til Folkeinvest)
Les også: Verdensnyhet fra Sveberg
Dual air hjemmeside (ekstern lenke)
Dual air på Facebook (ekstern lenke)

Helt til venstre den første prototypen og grunnideen. Til høyre dagens Dual air som er i salg