Månedens utstiller

Torild Mary Leikvoll, er 58 år og har mann og to sønner. Hun bor på Stjørdal, er utdannet som barnevernspedagog og er selvlært hobbyfotograf.

Foto: Malvik kommune

13 fotografier

Hun er månedens utstiller på rådhuset nå i mai, og hun har du stilt ut 13 av sine fotografier. Bildene er tatt med et speilreflekskamera og hun redigerer fotografiene på en Mac Book Air.
– Jeg stiller ut 13 naturfotografier. På noen av bildene gjør jeg kunstneriske endringer. Jeg tar også samme motiv og lager nye bilder med forskjellige farger, forteller Leikvoll til Malviknytt.

Spennende med utstillinger

Hver måned, året igjennom er det mulighet for kunstnere å ha en utstilling i 1.etasje på rådhuset, som er åpent alle hverdager, mellom kl. 08.00 – 15.00. Denne gangen ble det Torild Mary Leikvoll, og det er ikke hennes første utstilling.
– I 2017 hadde jeg en utstilling på Daba Art Cafe på Stjørdal og jeg syntes det var spennende. Og så fikk jeg høre at rådhuset i Malvik hadde månedens kunstner og jeg meldte meg på.

Fotoapparatet er alltid med

Leikvoll begynner å ha mange års erfaring med å fotografere, og forteller om da det hele startet for hennes del, og hvor hun henter sin inspirasjon.
– I 2010 var jeg gjest på Tautra Maria klosteret. Tautra er en naturperle og jeg hadde med meg fotoapparatet og tok litt bilder. Det ble starten på en interesse for fotografering. Jeg leter etter motiver som berører meg og som jeg kan fange. Jeg har funnet mye inspirasjon når jeg har vært gjest på Tautra Mariakloster noe jeg har vært hvert år siden 2010. Ellers har jeg fotografert i Trøndelag og andre steder. Jeg har alltid med meg fotoapparatet når jeg reiser rundt omkring, forteller Torild Mary Leikvoll.

Favorittmotiv

Ifølge en nordisk undersøkelse utført av Canon i samarbeid med YouGov i 2017, er det først og fremst naturen som er favorittmotivet til nordmenn. På andre- og tredjeplass havnet hverdagslige begivenheter og reiser.
– Jeg liker å ta bilder av fjord og fjell og redigere motivene så jeg får de slik jeg vil. Foreksempel når jeg var Island, tok jeg bilde av en geysir, men jeg zoomet inn på en stein som lå helt inn til geysiren, og laget et tredelt bilde av geysiren, forteller Torild Mary Leikvoll.

Hennes favoritt

Av alle de bildene hun nå har tatt, så er det to tre bilder som er blitt hennes favoritt. Hun husker godt, både hvor og når disse bildene ble tatt.
– I juli 2010 sto jeg opp klokken 04:00 til første tidebønn på Tautra Maria klosteret, og jeg hadde med meg fotoapparatet. Ute, var det i noen få sekunder, en fantastisk soloppgang der himmelen var knall rød og jeg rakk å ta noen bilder før rødfargen forsvant. Det bildet henger på utstillingen og er ikke redigert i det hele tatt. Må også si at bildet av et naust, der vinduene på naustet er i fokus, er et av mine favoritter. Det bilde har jeg i stua. Ellers så er fornøyd med geysirbildet også, forteller Torild Mary Leikvoll som legger til at hun syntes det har vært hyggelig folk tar turen til rådhuset, og ser på bildene hennes.