Bytt til fornybar varmekilde

Bruker du oljefyr som oppvarming? I år er det lurt å bytte til fornybar varmekilde.
Fra 1.januar 2020 blir det forbudt å bruke fyringsolje og parafin for oppvarming av bygninger. Bytter du til fornybar varmekilde nå kan du få støtte fra Enova, melder Malvik kommune på sine nettsider. (Ekstern lenke til Malvik kommune)

Oppfordrer alle til å fjerne oljetankene
Regjeringen innfører forbud mot bruk av fyringsolje og parafin til oppvarming av bygninger i 2020. Hensikten er å redusere klimagassutslippene. Det blir ikke forbudt å eie en oljefyr, parafinkamin eller oljetank, men du kan ikke lenger bruke fossilt brensel i den.
Malvik kommune oppfordrer alle til å fjerne oljetanker som ikke er i bruk.
Kan få kr 20.000,- i støtte
Søker du støtte hos Enova får du 20 000 kroner for å fjerne oljefyr og oljetank samtidig som du legger om til en varmeløsning som de støtter. Du får også støtte til den nye varmeløsningen. Dette støttebeløpet halveres i 2019, og avvikles helt når forbudet trer i kraft i 2020.
Les mer om støtteordningene her (Ekstern lenke til Malvik kommune)