Nye høytids- og merkedagssanger for 1.mai

Sist gang du hørte fra gjengen i Langåsen Høytids- og Merkedagssangforening var under fasten.
Rent pressemessig var det prosjektet en total fiasko ifølge sangforeningen. Ingen norske medier turte å skrive så mye som en tøddel om LHMF’s sanger om denne høytiden. Mulig det norske pressekorpset var redd inkvisisjonen.

NYE 1.MAI-SANGER: (f.v.) Håvard Svenning, Andreas Aasarød og Andreas Jarlalein Knutsen. (Magnar Krutvik (tegning) torde ikke stille opp for media i frykt for represalier)

Men folket, både lønnstakere og mottakere av NAV’s virkemidler, elsket det de fikk se og
høre, står det i en nylig utsendt pressemelding.
– Folket har alltid vært på LHMF’s side! Det bør den norske pressen skjønne om de skal selge på noe annet enn Paradise Hotel og en ordfører på ski 10 meter inn i løypa, heter det i pressemeldingen.
Nå feirer de 1.mai med ny musikk
– Vi har skrevet så mange sanger som vi har klart og var en stund inne på å lage 24 sanger for å presentere én hver time i døgnet. Det har vi gått bort fra, siden ideen dukka opp for bare en liten måned siden, forteller Andreas Aasarød.
– Så vi har kortet ned, og det blir fire, kanskje fem låter, vi får se hva kvelden bringer, sier han.
Men hva slags musikk presenterer de på arbeidernes internasjonale kampdag?
– Det blir litt begge deler, vi har en marsj og resten kan vel kalles viser.
Satire og ironi
I pressemeldingen skriver de at vårens vakreste eventyr igjen har kommet til Hommelvik.
– Større enn både julaften og 17. mai på èn gang. Selv ikke Hugos tivoli ville kunne ha toppet denne dagen. Den ene dagen i året museene i Hommelvik er åpne uten at det er en operafestival der. Den ene dagen i året man kan se fabrikkhoppeslott stappa fullt av hoppende voksne radikale kamerater, skriver de i pressemeldingen.
– Det er mye ironi?
– Vi har ingen annen måte å tilnærme oss livet på. Det er det eneste forsvaret vi har og det møter vi alle utfordringer gjennom livet med, sier Håvard Svenning.
– Det hører med til historien at vi har sendt en uformell søknad til Arbeiderfestivalen, men vi har ikke hørt noe fra dem.
– Det er mye bra allsangmateriale i låtene som kommer ut på nett 1.mai, men folk må jo få høre dem først, så kan de bli med på allsangkveld kvelden før dagen neste år, mener Andreas Jarlalein Knutsen.
Høytider og merkedager i kø
Gjengen i Langåsen Høytids- og Merkedagssangforening har planene klare for resten av året.
– Neste uke kommer Kristi Himmelfartsdag, så blir det 17.mai, deretter får vi pinse, St.Hans og Olsokk. Primstavens alle merkedager har vi ikke startet på ennå, men hvem vet sier de glade guttene i Langåsen Høytids- og Merkedagssangforening.
Da gjengen skulle fotograferes oppdaget de at det var en mann i manko. Magnar Krutvik.
– Han torde faktisk ikke å bli med å la seg avbilde. Han frykter konsekvensene så han har sendt med en tegning, forteller de tre herrene Andreas, Andreas og Håvard.
De har fortsatt et lønnlig håp om å bli engasjert i Arbeiderfestivalen i Hommelvik, men har planene klare om det ikke blir noe av.
– Da satser vi på Sveberg Middelklassefestival i 2019, det er minst like viktig, sier de tre.
Prosjektet med nye 1.maisanger har fått navnet: “Alvorlig, viktig, hellig”, og vil spres via Facebook og YouTube.
Du kan se og høre låtene her. (ekstern lenke til Facebook)