Lattergarantien ble innfridd

Lørdag var det klart for Revygalla 2018. Revygeneral Jan-Eirik Eggen hadde på forhånd lovet lattergaranti på billetten, og det fikk publikum.
Bortimot en fullsatt Nygaardsvoldsal fikk oppleve et knallsterkt revyheat sammensatt fra Nonstadlaget, Kvitter fra Knotten, Lånkerevyen, Skatvalsrevyen, Saksvikrevyen og selvfølgelig Hommelvikrevyen.

Skatvalsrevyen

Det var Skatvalsrevyen som hadde æren med å sette standarden for kvelden, og det gjorde de med glans. Med nummeret «Åndenød» med tekst av Rolf Fiskvik, ble publikum tatt med gjennom både skilsmissen og livet generelt, til den storrøykende ånden i lampen.
[metaslider id=»42173″]

Nonstadlaget

Nonstadlaget leverte  «Jaktlaget» av Roger Engan som sitt første nummer, og det var Roger Engan og Åge Fossen som utgjorde kveldens jaktlag.

Roger Engan og Åge Fossen (Nostadlaget)

Lånkerevyen

Tomas Woldseth og Pål Thyholt fra Lånkerevyen står bak nummeret «Småvilt og vissvass». I kjent stil, og på grensen til tørrvittig får publikum høre om Aud som er en blandingshund i rasen Cheesdoodels. De avslutter nummeret med «En klasse for seg», og det må kunne sies at disse to nok er i en klasse for seg.
[metaslider id=»42178″]

Nonstadlaget

Nonstadlaget sitt andre nummer var «Bryllup i Amdal», der Kristin Winsjansen og Åge Fossen spilte brudeparet som hadde kommet i ulykka, og hvor fødselen satte i gang under vielsen. Nummeret er skrevet av Iver M. Storvik.
[metaslider id=»42156″]

Hommelvikrevyen

Åke Branslet fra Hommelvikrevyen, hadde som alltid full kontroll i nummeret «Matteus 20:16». Revynummeret er skrevet av Torstein Fosmo og Åke Branslet kan ansees som en veteran i gamet. Han var med på sin første Hommelvikrevy i 1973, da var det revyen Jo-Jo som sto på plakaten. Etter dette har han vært med på de fleste revyene som Hommelvikrevyen har satt opp.

Åke Brandslet (Hommelvikrevyen)

Saksvik Teaterlag

Bjørn Stuevold fra Saksvik Teaterlag er både stødig og trygg i nummeret han har skrevet sammen sin bror Trygve, «En bussjåfør, en bussjåfør». Her får vi høre om en bussjåfør hverdag, opplevelser og ikke minst livet som avholdsmann. Dette samtidig  som han tar seg en slurk av lommelerken, og sier «Tut og kjør».
[metaslider id=»42162″]

Hommelvikrevyen

Aina Kristiansen og Marianne Lundberg fra Hommelvikrevyen satte fingeren på en god del poeng i lokalsamfunnet vårt i sin sending med revynummeret «Radioen Vår». De fikk også bistand fra utereporteren, Jo Arne Fosmo som hadde laget en innslag som het «Hommelvik minutt for minutt». Om de fikk tatt både kommunestyret, media og Hommelvik på kornet, får bli opp til publikum å bedømme.
[metaslider id=»42167″]

Saksvik Teaterlag

Elisabeth Leirvik Rabben leverte nok en gang en nydelig versjon av sangen «Du åpne all sansan», skrevet av Trygve Stuevold.

Elisabeth Leirvik Rabben (Saksvik Teaterlag)

Lånkerevyen

Lånkerevyen, og karene Tomas Woldseth og Pål Thyholt stilte også  med nummeret «Dugnad», hvor de framsnakket dugnad, og stilte spørsmål rundt det å kunne kjøpe seg fri fra nettopp dugnader. For, kan man smøre ski med en 500-lapp spurte kara.

Pål Tyholt (t.v.) og Tomas Woldseth (Lånkerevyen)

Kvitter fra Knotten

Kvitter fra Knotten og Rakel Sivertsen viste seg fra en av sine beste sider i nummeret «Skilsmissebarn 40» hvor hun nok viste både selvironi og evne til å ta ting på kornet ved å stille spørsmålet om hvilke rettigheter et barn har når foreldrene skilles når barna nærmer seg 40 år.

Rakel Sivertsen (Kvitter fra Knotten)

Skatvalsrevyen

Siste gruppe ut før pause var Skatvalsrevyen og «Gøy på landet». Nummeret er skrevet av Terje Stamnes og Ninni Auestad.

Skatvalrevyen

Kvitter fra Knotten

Etter pausen var det Rakel Sivertsen fra Kvitter fra Knotten som stilte med nummeret «På vegne av flere». Nok en gang viser hun evnen til å ta ting på kornet, og det uten å gå over streken. Til tross for at Rakel står alene på scenen, fremstår hun som meget trygg og tar seg god tid, slik at publikum både får med seg tekst og ikke minst får tid til å le underveis i nummeret.

Rakel Sivertsen (Kvitter fra Knotten)

Hommelvikrevyen

Jo Arne Fosmo fra Hommelvikrevyen har skrevet nummeret «Kommun sin feil». Nummeret, slik navnet tilsier, tar for seg at alt som skjer, er nettopp kommunen sin feil. Til og med det at verden står i brann er visstnok kommunen sin feil. Dessverre var det dårlig lyd på dette nummeret, så det var vanskelig å få med seg teksten, men mulig var også dette kommunens feil.

Hommelvikrevyen

Lånkerevyen

Anne Berit Sivertsen og Tomas Woldseth fra Lånkerevyen hadde nummeret «Bank-ran» som er skrevet av Erlend Engan. Anne Berit hadde gått på ranskurs, og hadde full kontroll under ranet. I dagens kontantløse samfunn er det nok ikke like enkelt å være bankraner. På en surrealistisk måte fikk hun raneren både til å ta av seg Finlandshetten, oppgi navnet sitt, bli tatt bilde av og signere kontrakt med banken på opprettelse av både konto og kredittlån. Slik er det når raneren blir ranet.
[metaslider id=»42187″]

Hommelvikrevyen

Tore Hammer fra Hommelvikrevyen, gjør en meget god figur i rollen som Tor Helge Hansen fra Sparebank1 SMN avdeling Hommelvik i nummeret «Hilsen banken». Nummeret er skrevet av Torstein Fosmo.

Tore Hammer (Hommelvikrevyen)

Nonstadlaget

Aina Kristiansen og Nonstadlaget hadde nummeret «Kunna gjort det ber» hvor hun nok er en smule oppgitt over at mannfolk stort sett alttid mener de kunne gjort tinng bedre. Det var Aina Kristiansen, sammen med Roger Engan, Åke Brandslet, Magnar Lundberg, Åge Fossen og Ingvald Solbakken som utgjorde nummeret «Kunna gjort det ber» som er skrevet av Aina Kristiansen selv.
[metaslider id=»42194″]

Nonstadlaget

Nonstadlaget stillte også med nummeret «Rådgivning» med Kristin Winsjansen, Oddrun Engang og Svein Terje Aspen. Teksten er skrevet av Iver M. Storvik og publikum fikk seg en god latter, ikke minst av mimikken til Svein Terje Aspen.
[metaslider id=»42202″]

Kvitter fra Knotten

Kvitter fra Knotten og «Knotten blandakor» skrevet av Rakel Sivertsen gav publikum en god latter damene nok en gang tok blandakorsjangeren på kornet i sitt innslag.
[metaslider id=»42215″]

Lånkerevyen

Latter ble det også da Lånkerevyen med Pål Tyholt og Christer Nilsen leverte en «Troverdig historie» skrevet av Erlend Engan. Christer Nilsen har sin helt egne måte å få med seg publikum på , og han sjarmerte nok de fleste i rollen som Bjarne.
[metaslider id=»42221″]

Skatvalsrevyen

Siste nummer på kuneldens revygalla var Skatvalsrevyen og nummeret «Æ å» av og med Terje Stamnes. Her fikk publikum møte taxi sjåføren som kunne fortelle litt av hvert fra sine turer. Han tok for seg ulike typer varsler, og mente politikere nå om dagen må være smittet av sykdommen «Virilus tongus».

Terje Stamnes (Skatvalrevyen)

Avslutningsvis kom alle aktørene inn på scenen og fremførte sluttsangen til tekst av Rakel Sivertsen.