Malvikinger med suksess i Tryllefløyten

Opera Trøndelag sin oppsetning av Mozarts Tryllefløyten i Kimen kulturhus på Stjørdal har fått strålende kritikker i lokal og regionalpressen.
På scenen finner vi flere ungdommer fra Malvik som har storkost seg med å være med og synge opera sammen med et stort og flott ensemble, mange dyktige solister og et fantastisk orkester.
Dette er et stykke ispedd mye humor så det har blitt mye fliring underveis i øvingsperioden.
Stolte aktører
Ungene og ungdommene har stått på og øvd mye så de er tydelig stolte når de nå står på scenen og får vist fram alt de har øvd så intenst på. Stykket får stående applaus ved forestillingens slutt så det er tydelig at det fenger publikum også.
Fredag denne uka er det siste forestillingsdag og da er det ubønnhørlig over, men flere artige oppdrag venter barna på hver sin kant i tillegg til oppdrag med Operaskolen så det blir nok å henge fingrene i.
De aller fleste elevene i Operaskolen spiller i tillegg instrumenter, deriblant åtte elever som spiller blåseinstrumenter i korps, så de blir nok å se ute i gatene med korpsene sine i mai. (Saken fortsetter under bildet)

MØTTE ORDFØREREN: (Fra v) Gard Kristian Teigseth-Grødal, Ylva Kristin Teigseth-Grødal, Maria Kristine Vinje, Ingrid Aune, Norunn Vullum og Milla Reppen-Gjelseth (Foto: privat)

Sovnet ikke på premierefesten
– Å være med i Tryllefløyten er kjempeartig. Jeg synes det er gøy at vi er tre gutter som synger i Operaskolen, selv om jeg var alene som gutt en stund også, og det gikk bra det også. Det er ikke bare en jentegreie det å synge, selv om noen sikkert tenker at det er det. Jeg synes det er utrolig gøy å synge, så jeg storkoser meg med å spille seks forestillinger med Tryllefløyten og det blir litt trist og rart når det nå snart er over.
– Vi har siste forestillinga nå på fredag. Vi hadde forresten en artig premierefest på hotellet i Stjørdal sentrum etter første forestilling, og i år sovnet jeg ikke – for det gjorde jeg i fjor, – jeg sovnet på en stol under en tale eller hva det var, etter middagen, forteller Gard Kristian Teigseth-Grødal.
– Det er supert at stykket settes opp i Kimen, for da slipper vi å reise så langt for å øve og slikt, for det har vært mange og lange øvinger, og vi har stått på for å gjøre det best mulig på forestillingene slik at publikum skal kose seg. Gammel-læreren min, Anne Mette (Snustad) var og så på oss en dag, og det var så hyggelig å vite at hun satt i salen. Og ja, så var ordføreren i Malvik, Ingrid, og hilste på oss og tok bilder sammen med oss etter en forestilling også! Hun var så stolt av oss Malvikingene, sa hun. Skulle ønske at varaordføreren også var med, for han er onkelen min, sier Gard Kristian Teigseth-Grødal (10 år)
Vi er på klemmer’n
Storesøster Ylva Kristin Teigset – Grødal er en erfaren artist som også er med i Tryllefløyten. (Saken fortsetter under bildet)
(Foto: privat)

– Jeg har sunget sammen med mange av solistene ved ulike opera-anledninger før gjennom flere år, så vi har blitt veldig gode venner og det er alltid så hyggelig å treffe de og synge med dem igjen.
– Vi er «på klemmer´n» hele tiden, så de er veldig snille selv om de egentlig er operastjerner da, men jeg tenker ikke på dem på det viset jeg da, de er bare vennene mine, sier Ylva Kristin.
– Jeg håper på fullsatte saler også denne uka, og jeg tror det snart er utsolgt – det er visst bare fredag det er billetter igjen, tror jeg.
– Det er så artig å være med i Operaskolen også for vi koser oss mye sammen vi 11 elevene der. Det er jo litt stas at vi er fem av 11 elever som er fra Malvik også. Vi har øvd mye på sangene vi synger i Tryllefløyten så det er fint å endelig få vist frem det vi har trent på og ikke minst sy det sammen med hele ensemblet. Anne Kleivset og Ingrid Eggen er sanglærerne våre og de er skikkelig flinke og inspirerende så øvingene er også artige! Det er ikke så vanskelig koreografi i år så det går liksom av seg selv.
– Jeg gleder meg til de tre siste forestillingene som er onsdag, torsdag og fredag og det hadde vært artig å sett Malvikinger i salen også denne uka, sier Ylva Kristin Teigset – Grødal.
Norunn Vullum (t.v.) og Ylva Kristin Teigset – Grødal. (Foto: privat)