Går så det suser på Malvik Senter

Flere av butikkene på Malvik Senter har de siste dagene opplevd å få mange spørsmål om de skal avvikle og stenge butikken.
– Det skal vi ikke. Det er det ingen grunn til, sier Hilde Folvik ved MIX-kiosken på senteret.
– Vi opplever økning i omsetningen og utvider stadig vareutvalget, forteller hun.
Merket betydelig nedgang
Det var på søndag at Dyrebutikk1 postet et innlegg på sin facebookside hvor de kunngjorde at etter Biltema flyttet fra senteret hadde de merket en betydelig nedgang i antall kunder i butikken.
– Vi har forsøkt å ta grep internt for å bedre situasjonen, men dette er ikke tilstrekkelig alene. Vi er derfor helt avhengig av kunder som bruker oss aktivt fremover, for å komme over kneika, og fortsette butikkdriften frem til senteret fremstår med ny «look» og et bedre butikksortiment enn i dag, publiserte Dyrebutikk1. (Saken fortsetter under bildet)

Linn Krumsvik, NORLI (t.v.), Hilde Folvik, (MIX) og Maiken Ohren Strand, (NILLE) merker ikke nedgang i omsetningen.

Ansetter flere
Hilde Folvik ved MIX-kiosken opplever ikke at kundene har forsvunnet fra senteret og hun forteller at de nå må ansette flere medarbeidere.
– Det er mye å gjøre og vi har opplevd økning i omsetningen og må derfor utvide staben og kanskje etter hvert lokalene, sier hun.
– Vi opplever at det har blitt en annen type trafikk og andre kunder etter at Biltema la ned, men de omsatte for omtrent 40 millioner i året, så at det utgjør en forskjell i trafikken på senteret er jo helt naturlig.
Stabil omsetning
Nille har vært på Malvik Senter helt siden starten og opplever heller ikke svikt i omsetningen etter at Biltema stengte dørene i januar.
Maiken Ohren Strand hos Nille forteller at de har mange forskjellige kunder og at de er en sesongbutikk.
– Omsetningen er stabil vil jeg si, med svingninger i forhold til sesongene. Nå er det høysesong for konfirmanter, bryllup og andre festlige aktiviteter, forteller Maiken.
Ett veldig bra år
Like over gangen for Nille, ligger Norli Bokhandel som sist lørdag kunne markere ett års drift på Malvik Senter. Linn Krumsvik ved Norli bokhandel er strålende fornøyd etter det første året på Sveberg.
– Vi har fått en fantastisk mottakelse blant lokalbefolkningen. Folk er så flinke til å bruke oss og vi er jo avhengig av det, selvfølgelig. Så det har gått over all forventning – et fantastisk år, sier Linn.
– Vi er jo i et område hvor det bor mange barnefamilier og unge folk som er en del av kundegruppa. Hit kommer det kunder fra Ranheim og Lade som tar turen hit framfor å dra til Trondheim.
– Her har vi en utvidet lekeavdeling nettopp fordi det bor mange barn i nærområdet.
Etter at påsken med fokus på krimbøker og brettspill er det nå skole og eksamenstid som er neste sesong.
– Deretter blir det sommerprodukter i butikken med alle spennende ute- og innelekene som hører sommeren til, forteller Linn Krumsvik ved Norli Bokhandel på Malvik Senter.
Senteret skal ikke stenge
Senterleder Tone Moum Drazkowski har registrert søndagens utspill fra Dyrebutikk1.
– Jeg ønsker ikke å kommentere dette konkret, men det er selvsagt opp til hver enkelt butikk å formidle det de ønsker.
– Jeg kan forsikre at vi ikke har noen planer om å stenge senteret, snarere tvert i mot, sier senterleder Tone Moum Drazkowski til lokalavisa.
Malviknytt har også kontaktet Dyrebutikk1 som ikke ønsker å utdype den statusen de publiserte på sin Facebook-side søndag.
Her er facbookinnlegget Dyrebutikk1 postet søndag:
Skjermdump fra Facebook