Nytt returpunkt for glass og metall

Innherred Renovasjon har satt ut flere returpunktene for glass og metall i kommunen. Disse er som oftest plassert i tilknytning til dagligvarebutikker og nå er det blitt et slikt returpunkt også ved Rema 1000 butikken på Hommelvik Sjøside.

På parkeringsplassen til Rema 1000 Hommelvik står det nå to containere for glass- og metallemballasje.

– Plasseringen ved Rema Hommelvik er etter forespørsel fra kjøpmann (-kvinnen) der.  For oss var dette ideelt da vi har sett på alternativer i forbindelse med Hommelvik sjøside, forteller kommunikasjonsrådgiver ved Innherred Renovasjon IKS Øyfrid S. Knudsen, i en e-post til Malviknytt.
Øyfrid S. Knudsen Foto: Innherred Renovasjon

Fornøyd Rema-kjøpmann

Daglig leder og Rema-kjøpmann, Julia Bratvold Nervik er godt forbnøyd med å ha fått på plass returpunkt utenfor butikken sin.

Julia Bratvold Nervik

– Etter ønske fra mange av våre kunder, har vi nå fått ordnet returpunkt til glass og metall på parkeringsplassen, forteller Rema-kjøpmann Julia Bratvold Nervik og legger til at hun håper alle er med å tar ansvar for miljøet og tar i bruk returstasjonen. 

Hva kan leveres og hva kan ikke?

I følge hjemmesiden til Innherred Renovasjon er det kun emballasje av glass og metall som kan leveres på slike returpunkter. Slikt som flasker, syltetøyglass, barnematglass, hermetikkbokser, kaviar- og majonestuber, lokk av metall, aluminiumsfolie og lignende.
Man skal ikke levere glass og metall som ikke er emballasje. Som foreksempel, vindusglass, ildfast glass, krystall, porselen eller keramikk og metallgjenstander som ikke er emballasje.
– Vær vennlig å ta i bruk stasjonen, ikke kast det i restavfallet på butikken vår, oppfordrer Julia avslutningsvis.

Her kan du se de ulike returpunktene i Malvik kommune.