Et sikkert vårtegn

Et av de sikreste vårtegnene for noe er plantene leirfivel og blåveis, mens for andre er det Tjelden og Spoven som er vårtegnene fremfor noen.
Andre igjen holder en knapp på korpsmusikk og marsjøvelser i nærområdet.
Juniorkorpset er i rute

Onsdag kveld var Hommelvik juniorkorps ute i gatene på Mogjalet i Hommelvik og en lang vinter til tross var både dirigent og korpsleder fornøyd med de unge musikernes marsjkunnskaper tidlig i sesongen.
– Vi startet med en marsjøvelse allerede i forrige uke og da sa hoveddirigenten at det slettes ikke var så aller verst så jeg vil si vi er skikkelig i rute før festdagene i mai, sier korpsleder Agnes Johanne Omenås.
– Husk det er mange ting å følge med på når man skal marsjere. En skal holde takten, lytte til de man spiller sammen med, holde rekka både ved siden av seg og foran seg og man må skille mellom det å ta indre- eller ytre sving.
To korps 17.mai
Hommelvik juniorkorps teller ca 70 medlemmer med smått og stort og som vanlig blir det oppdrag både 1. og 17.mai.
– 17.mai stiller vi med to korps i barnetoget i Hommelvik. Det toget er så langt at da får aspirantene gå i sitt eget lille korps. Som vanlig spiller Hommelvik juniorkorps på Sveberg og i Hommelvik på nasjonaldagen.
Musikkorpsenes år
2018 er Musikkorpsenes år noe som vil merkes også her i kommunen utover året.
– Det jobbes med flere ting, en av dem er at alle korpsene i kommunen skal samarbeide om et innslag under Kulturskolens sommerfest i juni. Utover dette jobber vi nå med å prøve og få til en vårkonsert for kor og korps i Hommelvik, sier Agnes.
– Hommelvik juniorkorps driver også aktivt med rekrutteringsarbeid og skal nå ut i skolene å fortelle om korpset. Primært tar vi inn aspiranter balnt de som starter på 3. og 4. trinn til høsten, men det er selvsagt muligheter for å starte i korpset selv om man er litt eldre enn det også.
Et av flere høydepunkt for Homelvik juniorkorps blir korpsstevne på Lillehammer, «Søre-Ål korpsfestival»
– Der har over 60 meldt seg på, noe som er en utfordring da det ikke blir plass til alle på bussen, men det får vi finne ut av, forteller en travel korpsleder like før den travleste tida for korpsbevegelsen starter.
Her ser du at marsjteknikken er i rute: