En velfortjent ny skole

På dagen 50 år etter den gamle Hommelvik ungdomsskole ble åpnet, var det tirsdag igjen tid for høytidelig åpning av en ny skole på de gamle jordene som tilhørte småbruket «Marken» i Hommelvik.
I den 6000 m² nye Hommelvik ungdomsskole vil alle elever og ansatte få både større plass og en bedre skolehverdag.
En stolt og glad rektor, Kristel Linset, ønsket velkommen og ledet den offisielle åpningen.
Den nye skolen ble tatt i bruk 30.januar og på tirsdag 17.april var det klart for offisiell åpning med påfølgende åpen skole. (Saken fortsetter under bildet)

En skole alle har fortjent
Til den offisielle åpninga var alle elevene og ansatte ved skolen samlet i fellesarealet hvor også politikere, kommuneadministrasjonen, entreprenør og arkitet, naboer og andre inviterte var samlet.
– Vi er glade for den den nye skolen og legger merke til at vi nå snakker mer sammen i gangene og er mer sosiale, ikke bare på mobilen, sa Eva og Sander som hilste fra elevene.
Silje Rodhal, hilste fra Foreldrenes Arbeidsutvalg og sa at dette har blitt en skole alle har fortjent. (Saken fortsetter under bildet)

Silje Rodahl

Lundbergz Danseorkester fra Hommelvik juniorkorps og elevene fra 9.trinn underholdt de frammøtte med dansenummer fra forestillingen Rai-Rai på Jervskogen som de hadde suksess med tidligere i vår. (Saken fortsetter under bildene)

På skinner
Det er Malvik kommune selv som har stått for prosjektledelsen ved prosjektleder Elena Peregudova som har fulgt utbyggingen tett helt fra første detaljplan til ferdigstillelse av den nye skolen.
– Jeg har holdt entreprenøren i og arkitekten i ørene, spøkte hun og skrøt av samarbeidet mellom skole, arkitekt og entreprenør.
– Hele prosjektet har gått på skinner selv om det har vært mange utfordringer undervegs, sa Elena Peregudova, før hun overrakte bilder av skolen til rektor Kristel Linset, tatt med 50 års mellomrom. (Saken fortsetter under bildet)
Elena Peregudova (t.v.) og Kristel Linset

Den nye ungdomsskolen har blitt et lyst og luftig bygg hvor arkitekten har brukt mye tid på å tenke som skoleelvene. Her er det ingen røykehjørner, men flere «kyssesmug».
Fra hovedentreprenør Backe bygg fikk skolen overrakt en CNC-fres til bruk i den nye sløydsalen. (Saken fortsetter under bildet)
Ola Håkon Sivertsen overrakte gave fra Backe Bygg

Reist på 14 måneder
Kommunalsjef Ester Sandtrø starte selv på den nye Hommelviik ungdomsskole for 50 år siden og roste fleksibiliteten og samarbeidet i alle ledd. (Saken fortsetter under bildet)
Ester Sandtrø

– Jeg vil også rette en takk til det kommunestyret som har vedtatt å bygge denne skolen og jeg må få legge til at det er viktig med bibliotekdelen inn i skolebygget.
– Dessuten er dette bygget reist på 14 måneder og det uten at vi har måtte ty til midlertidige undervisningsbygg, sa Ester Sandtrø.
Fra alle innbyggerne
En av de som hadde gledet seg aller mest til denne dagen var nok ordfører Ingrid Aune (AP). (Saken fortsetter under bildet)
Ingrid Aune

– Det er nesten vanskelig å huske at akkurat her vi står var det en tom, ganske trist, gjørmete gressmatte for 15-16 måneder siden.
– Men det er sånn, at den framtida vi ønsker oss, hvis vi ønsker oss en ny skole, så er det mulig å skape en sånn framtid hver enste dag. Men det er ingen andre som kommer til å gjøre den jobben for oss, den jobben må vi gjøre selv. Vi må bygg framtida sjøl.
– Det er elever, lærere og ansatte som skal bruke denne skolen i hverdagen. Men det er alle i Malvik sin skole for vi har alle sammen vært med å spleiset på den gjennom eiendomsskatten.
Deretter overrakte ordføreren skolen til de som skal bruke den i hverdagen og klippet den røde snora for å markere åpningen. (Saken fortsetter under bildet)
Fullsatt amfi

Åpent hus
Etter den offisielle delen av programmet var det åpent hus for alle som ville se. I klasserommene foregikk det litt undervisning og det var anledning til å kjøpe seg litt kaffe og kaker.
Senere på ettermiddagen var det offisiell åpning av biblioteket med kulturinnslag og snorklipping ved ordfører Ingrid Aune.