Mange forskjellige uttrykk

Denne helgen har det vært arrangert Regionalfestival for UKM i Bjugn, og omlag 450 ungdommer hadde tatt turen til Bjugn Kulturhus denne helgen.
Det var hele seks nummer fra Malvik i kategorien, scene som deltok. I tillegg var det to konfransierer, fire kunstnere og en film som gikk videre fra de to forestillingen som ble avholdt i Malvik. Deltakerne fra Malvik telte 31 ungdommer som med forskjellige uttrykk bidro til å sette hjemkommunen på kulturkartet.

Konfransierer

I kategorien konferansierer var det Vanja Pettersen og Hanne L. Bakken som representere Malvik. Det var tydelig at jenten hadde jobbet sammen tidligere, og var trygge på hverandre.

Vanja Pettersen og Hanne L. Bakken

– Det gikk bra. Ble litt mye improvisasjon, da både Hanne oh jeg ikke var i form. Det er gøy å delta på fylkesmønstringen, da det er morro å stå på scenen. Vi har møtt mange nye mennesker og det er mange morsomme aktiviteter her. Det har vært en fantastisk opplevelse og det er gøy å være en del av det, fortalte Vanja Pettersen rett etter konserten.

– Syns det gikk kjempebra. Litt feil her og der, men vi hentet oss godt inn. Det har vært utrolig morsomt å delta, møte ekstremt flinke folk,  hvor alle ønsker deg det beste. Jeg anbefaler alle å melde seg på UKM, sa Hanne L. Bakken etter konserten.

Showgruppe 1

Showgruppe 1 fra Sveberg Danseklubb var først ut. Dette er ei gruppe på åtte jenter. Det er Amalie Nordvedt, Helene Dragsnes Haugen, Maren Kjeldsli, Martine Ulstad, Sara Johansen, Selma Lutdal, Sofie Trelstad Enga og Thilde Sofie Dahl som utgjør dansegruppen. Alle jentene er 13 år og er de aller ivrigste og mest dedikerte dansere fra Sveberg Danseklubb. De danset til sangen «Can`t stop the feeling» og dansen er koreografert av Linda Brekke.
Showgruppe 1 fra Sveberg Danseklubb

Eli og Marthea

Marthea Åhl og Eli Dahlen-Kvalvåg
Deretter fikk publikum møte Marthea Åhl og Eli Dahlen-Kvalvåg som begge er 14 år. De fremførte en annerledes variant av «Verden er ikke bra nok vi er perfekt» hvor Eli spiller piano og synger, mens Marthea synger og tegnspråktolker sangen. En vakker og annerledes tolkning av en vanskelig låt.

– Jeg følte at det gikk helt ok på scenen på lørdag. Det å delta på fylkesmønstringen er en helt super opplevelse, som alle ungdommer burde få oppleve. Alle er så kreative, talentfulle og veldig åpen for å bli kjent med nye folk, skrev Marthea i en melding til Malviknytt.

Kitchensinks

Julia Gressnes, Kristin Vollan Aune og Rie Aurora Aagaard
Egne veier går også gruppa Kitchensinks som består av Rie Aurora Aagaard, Julia Gressnes og Kristin Vollan Aune. De tre 14 år gamle jentene synger og danser. Rie Aurora spiller ukulele og synger «Våpen til hender» mens Julia og Kristin danser til sangen som Rie Aurora har oversatt fra engelsk «Guns for hands» av Twenty One Pilots. Et annerledes innslag med nerve og nærhet.
– Idag syns jeg det gikk veldig bra, men litt trist at det er over nå. For å delta på fylkesmønstringa er noe for seg selv, det er heelt fantastisk. Både å opptre, og alt det andre som skjer. I tillegg var jo også artig å treffe igjen de fleste av de som jeg møtte på landsfestivalen da den ble arrangert juni i fjor, fortalte Rie Aurora Aagaard til Malviknytt lørdag ettermiddag.

Emma Langørgen

Emma Langørgen
 Dans bidrar også Emma Langørgen (14 år) med i nummer, hvor hun selv har stått for koreografien. Gjennom dansen vise hun hvordan det er å vokse opp fra gamle minner og venner, og nummeret heter I «Builded a friend». Emma er både modig og uredd i sin fremføring som tydeligvis begeistret UKM-publikummet.

Deadline

Deadline
Bandet Deadline består av Bård Einar Murbrekk (18 år) på trommer, Emil Wiig Pedersen (18 år) på gitar, Marie Kleppen (17 år) på bass og Robin Granum (17 år) på vokal og gitar. Deadline skapte liv i kultursalen da de dro igang Åge klassikeren «Levva livet» og kjørte sceneshow i ekte rock & roll stil.
– Jeg synes det gikk veldig bra. Vi følte oss samkjørte og det var kjempe gøy å stå på scenen. Fylkesmønstringen har jo et høyt nivå og det er artig å se hva de andre deltakerne kan, pluss hva vi som band får til. Vi synes ihvertfall fylkesmønstringen var veldig artig å være med på. Vi får møte mange nye folk. Blir spennende å se om vi går videre til landsfestivalen, sa vokalist i Deadline, Robin Granum til Malviknytt etter konserten lørdag ettermiddag.
Robin Granum

Ylva Kristin Teigseth-Grødal

Veteranen Ylva Kristin Teigseth-Grødal er bare 14 år, men allerede en erfaren artist som er trygg på scenen. Det står stor respekt av melodivalget «Gabriel´s oboe» på Alt-saxofon. Ylva Kristin har selv uttalt at hun aldri har spilt denne melodien etter noter, men improvisert, noe hun også gjorde under UKM i Bjugn.

Ylva Kristin Teigseth-Grødal

– Jeg koste meg på scenen. Publikum var fantastisk. I tillegg  satt det venner av meg rundt omkring i Norge og kikket på livestream da jeg spilte, og det var gøy. Både mormor, morfar, tante, onkel og søskenbarna mine satt på Frati og kikket på, og de fikk jeg melding av etterpå at de hadde tårer i øynene. Det var litt artig, fortalte Ylva Kristin.
– Jeg har blitt kjent med mange nye folk. Artig å være sammen med så mange andre ungdommer som driver på med det samme som meg. Konkurransen er ikke så viktig bare vi har det gøy. Jeg har kost meg skikkelig i helga, og nå er det tilbake til øvinger og forestillinger med Tryllefløyten i Kimen. Vi har premiere 19. april, så det nærmer seg nå og det blir så bra, fortalte Ylva Kristin til Malviknytt.
Ylva Kristin Teigseth-Grødal

Les også saken: Unge kunstnere fra Malvik
Se flere bilder fra fylkesmønstring 2018 på Bjugn:
[metaslider id=»41143″]