Jubileumskonsert med Cappella

Søndag kveld inviterte Cappella til festforestilling, og denne gangen hadde de tatt med seg gode venner. Det var duket for «Sangens reise med Cappella».


Cappella tok publikum med på en reise gjennom korets første 15 år. Før konserten kunne publikum se bilder av koret i ulike sammenhenger, og over høytalerene kunne man høre fuglesang. Scenen var flott dekorert, og det var tydelig at koret hadde lagt ned arbeid også i dekor og scene til jubileumskonserten. Koret entret så scenen, og publikum fikk høre både «Viva La Vida», «Som Stjärnor små» og «Blåsenborg».
[metaslider id=»41311″]

I full harmoni

Konfransierer for kvelden var ingen ringere enn, Rune Solli og Viggo Valle. De to utfylte hverandre i rollene og der kor, orkester og solister blomstrer i full harmoni, stod ikke Valle og Solli noe tilbake i så måte. Viggo Valle er tryggheten selv, som med pondus og ro formidler fakta rundt hva det skal være. Rune Solli tyr til humor og byr på seg selv i konferiansierrollen, uten at han tar glansen fra jubilanten og de andre gjestene under Cappella-konserten. Et velfungerende spiss-par med solid bakgrunn og kjennskap til den lokale kulturkolloritten.

Viggo Valle og Rune Solli

15 år i koret

De tre damene Grete Hermstad, Karin Sjøhagen og Solrun Adolfsen har alle tre vært med i koret siden oppstarten, og dette bli selvfølgelig markert av leder for koret, Anne-Britt Haugen Østeraas.

Grete Hermstad, Karin Sjøhagen og Solrun Adolfsen

I 2002 så blandakoret Cappella dagens lys i Mostadmarka. Da det var en gjeng sangglade venner i Mostadmark, som starta sangkoret Cappella. Navnet tok de dels fordi de øvde i Mostadmark kapell og for at de sang a capella.

[metaslider id=»41367″]

Gjester i særklasse

Koret hadde tatt med seg flere gode venner til denne festforestilling, og disse løftet nok både koret og konserten til nye høyder. Maria Moen Nohr sang «Gråt ikke for meg Argentina» sammen med koret, og etterpå sang hun den underholdende sangen «Ein Ananas», sammen med Hommelvikas egen Torstein Fosmo.

Maria Moen Nohr og Torstein Fosmo

Torstein Fosmo tok, som forventet, sitt hjemmepublikum med storm da han sang «Vildgräs» og «Nessum Dorma».
Mildred Marita Ramberg Røhte ble presentert som Torstein Fosmo sin kjæreste, og ikke nok med det – det skal snart bli Hommelviking av Mildred Marita. Hun regelrett fortrylle publikum med sangene «On My Own» og «Tango for To».
Mildred Marita Ramberg Røhte

Kveldens høydepunkt var nok da Mildred Marita Ramberg Røhte og Torstein Fosmo sang den kraftfulle sangen «Barcelona». Disse to får faktisk klisjen «Sammen blir det søt musikk» til å bli virkelighet. For her fikk publikum oppleve to meget godt skolerte og dyktige musikere, som både utfylte hverandre og gav hverandre rom til å skinne.
Mildred Marita Ramberg Røhte og Torstein Fosmo

Trude Bekkavik sjarmere publikum med sange «Somebody to Love» og som alltid var det fullt trøkk da hun dro til med sangen «The show must go on».
Trude Bekkavik

Kvitter fra Knotten, med damene Marit Hammer, Aina Kristiansen og Rakel Sivertsen leverte revynummer i kjent stil, og publikum fikk seg en god latter da Kvitter fra Knotten tok blandakorsjangeren på kornet i sitt innslag.
Kvitter fra Knotten

En flott kveld

Cappella har all grunn til å være stole av kveldens jubileumskonsert. Publikum lot seg nok imponere både av koret selv, gjester og den gode stemningen som var i salen. For de av dere som mener blandakor kan være til tider traurig, dere gikk nok glipp av en aldri så liten vekker ved å ikke ha opplevd kveldens festforestilling med Cappella. Vi ønsker lykke til med de neste 15 årene.