Med lattergaranti på billetten

Lørdag 28. april byr revykrefter fra Malvik og Stjørdal igjen på både nytt og velkjent materiale, når latterkanonen lades under årets Arbeiderfestival i Hommelvik.

Lader latterkanonen med nye og gamle latterkuler

Det har blitt en populær og innarbeidet tradisjon at revykrefter i Malvik og Stjørdal forenes under Arbeiderfestivalen i Hommelvik. I følge arrangøren, byr de publikum på en latterlig morsom forestilling, spekket med høydepunkter som garantert får deg til å slå latterdøra på vidt gap.
Anne Berit er en av nestorene i Lånkerevyen og tilbringer det meste av fritida si på Trudvang, som hun også kaller for hytta. Hun er en anerkjent tekstforfatter og med sitt smittende humør og blide vesen leverer hun god underholdning fra scene, gang etter gang.

Anne Berit Sivertsen i Lånkerevyen har gummitryne (arkivbilde)

Høydepunkter i kø

Årets revygalla finner sted lørdag 28. april klokken 19:00, og revygeneral Eggen mener de i år byr på et knallsterkt revyheat sammensatt fra Nonstadlaget, Kvitter fra Knotten, Lånkerevyen, Skatvalsrevyen, Saksvikrevyen og selvfølgelig Hommelvikrevyen. Sistnevnte er i tillegg til bidragsyter på scenen også arrangør av revygallaen.

Jan-Eirik Eggen

– Revygallaen har etablert seg som en fast del av programmet under Arbeiderfestivalen i Hommelvik. Det har blitt en populær og etterspurt tradisjon at revykreftene i regionen samles og presenterer sine godbiter. Årets forestilling byr på innhold både fra Saksvikrevyen, Nonstadlagets, Lånkerevyens og Skatvalsrevyens ferske suksessoppsettinger.
– Vi er også kjempeglade for at Kvitter fra Knotten gjentar suksessen fra fjoråret og blir med på årets revyfest. Jeg kan avsløre at Kvitter fra Knotten kommer med helt ferske nummer, som nok vil falle i smak hos publikum. Hommelvikrevyen stiller selvsagt med noen av våre egne glansnummer. Det er med andre ord lov å ha meget høye forventninger til årets revygalla, forteller Jan-Eirik Eggen, leder i Hommelvikrevyen.
[metaslider id=»40818″]

Godt fotfeste

Arrangøren opplever ikke problemer med å fylle programmet med godbiter, og mener selv at forestillingen siden oppstarten har fått skikkelig fotfeste, både blant publikum og aktører.
– Aktørenes tilbakemelding til oss som arrangør er veldig positiv, og mange oppgir at det er helt spesielt å spille revy for publikum i Bruket kulturhus. Revylagene gleder seg til å spille sine nummer, nye som gamle og hvert eneste år, sier Eggen som skryter av det lokale revypublikummet.

Åke Brandslet, Matteus 20:16 Arkivfoto: Tor Ivar Viken

Billettsalget i gang

Billettsalget til revyforestillingen er i gang, og det er som vanlig mulig å sikre seg plass via eBillett eller servicetorget på rådhuset i Hommelvik.
– Det er lurt å sikre seg billett allerede nå, for billettene bruker å gå unna i høyt tempo. Her blir det nok fullt hus, spår revygeneral Jan Eirik Eggen som tradisjonen tro utlover lattergaranti på billetten.
Etter at latteren har stilnet og publikum har fått igjen pusten i Bruket Kulturhus, blir det i tradisjons tro, mulig å fortsette lørdagskvelden på Café Rampa.
– Både publikum og aktører inviteres til Café Rampa etter forestillingen. Her blir det revypub som selvsagt er inkludert i revybilletten, forteller Jan Eirik Eggen.

Ranveig F. Holden, Marit Hammer, Rakel Sivertsen og Aina Kristiansen. Arkivfoto: Tor Arne Viken