Cappella inviterer til festforestilling

I 2002 så blandakoret Cappella dagens lys i Mostadmarka. Da det var en gjeng sangglade venner i Mostadmark, som starta sangkoret Cappella. Navnet tok de dels fordi de øvde i Mostadmark kapell og for at de sang a capella.

Cappella med gode venner

Når Cappella denne gangen inviterer til festforestilling, har de tatt med seg gode venner. Mildred Marita Ramberg Røhte vil nok mest sannsynlig fortrylle publikum ved å synge «On My Own» og «Tango for To». Trude Bekkavik på sin side, vil nok sjarmere publikum med sangene «Somebody to Love» og «The show must go on». Torstein Fosmo vil nok som alltid, ta sitt hjemmepublikum med storm når han skal fremføre både «Vildgräs» og « Nessum Dorma». Publikum vil nok også la seg imponere, når både Torstein og Mildred sammen skal synge den kraftfulle sangen «Barcelona».

Torstein Fosmo og Mildred Marita Ramberg Røthe

– Nå skal vi feire de 15 første år, med en forsinket jubileumskonsert på Bruket Kulturhus 15. april 2018. Vi har invitert med oss tidligere solister og dirigenter til å bidra med kunstneriske innslag i ulike sjangre. Blant annet sangerne Torstein Fosmo, Maria Moen Nohr og Mildred Marita Ramberg Røhte, Trude Bekkavik og damene i Kvitter fra Knotten med oss. Kveldens konferansierer er Rune Solli og Viggo Valle, som selv har en fortid i koret, forteller leder i koret Anne-Britt Østeraas.

Flere kjente perler

Under konserten førstkommende søndag, vil man kunne få høre koret synge sanger som Viva La Vida, Som Stjärnor små, Gråt ikke for meg Argentina og Kan du høyre folket syng. Koret er under ledelse av Marit Gjeset, som er både korets dirigent og kreativ prosjektleder. Markus Wisth Edvardsen er trommeslager, Øyvind-Jo Heimdal Eik er pianist og kapellmester, og i tillegg fyller de ut bandet med Magnus Erlien og Jon Olav Alstad på gitar og bass.


Malviknytt tok turen innom da Cappella hadde en av sine mange øvelser før søndagens konsert. Det var ikke noe å si på humøret til korets medlemmer, og rommet var fult av både sang og ikke minst glede.
– Dere må synge mens dere lytter, formaner en meget ivrig dirigent som var full av innlevelse, og de aller fleste skjønte nok hva Marit Gjeset mente med akkurat det.
[metaslider id=»40716″]

Mange prosjekt

Koret har i dag omlag 25 sangere og har gjennom årene hatt mange større prosjekt der solister både har kommet fra mange større prosjekt og vært innleid.
– Før jul hadde vi en julekonsert med Nidarosdomens guttekor, noe som er blitt et årlig arrangement. Ellers husker vel flere: Utvandrerne, Operaperler og Fra Vika til West End fra tidligere år. “Sangens reise med Cappella” er årets storsatsing, der vi leier inn profesjonelle aktører for å hjelpe oss et hakk videre på veien forteller, Anne-Britt Østeraas som legger til at hun håper mange vil ta turen til Bruket kulturhus, førstkommende søndag den 15. april kl. 18:00.
[metaslider id=»40678″]
Billetter kan du kjøpe her.