Åpent hus på ungdomsskole og bibliotek

Tirsdag 17.april er det klart for den offisielle åpningen av den nye Hommelvik Ungdomsskole og Hommelvik Bibliotek.

I den forbindelse ønsker kommunen, skolen og biblioteket at så mange som mulig av kommunens innbyggere tar turen innom for å se på det flotte, nye skole og biblioteksbygget som har blitt reist i Hommelvik.
Alles skole
– Alle innbyggerne i Malvik hjertelig velkommen. Dette er deres skole, forteller ordfører Ingrid Aune (AP).
Sammen med rektor ved ungdomsskolen Kristel Buan Linset og konstituert leder for Malvik bibliotek, Lisabeth Lind, ønsker hun å orientere inbyggerne om programmet på åpningsdagen.
– Denne skolen har alle bidratt til via eiendomsskatten og derfor er det viktig at alle får komme å se den, sier Ingrid Aune. (Saken fortsetter under bildet)

(F.v) Lisabeth Lind, Ingrid Aune, Kristel Buan Linset

Åpent hus
Åpningen vil foregå tirsdag 17.april fra klokken 16:00 til klokken 19:00 og det vil være åpent hus med aktiviteter i flere av de nye klasserommene.
– Elevene ved 10.trinn står for salg av kaffe og kaker til inntekt for klassekassen, så de håper på fulle hus, og det gjør selvsagt vi også, sier rektor Kristel Buan Linset.
Ordfører Ingrid Aune skal stå for snorklippingen som vil bli klokken 18.00 i det store amfiet.
Åpen skole fra klokken 16.00–19.00 , da vil skolen åpne dørene og alle som har lyst har mulighet til å se seg rundt i skolen og oppleve ulike aktiviteter i undervisningsarealene.
– Dette har vi fått til ved hjelp av eiendomsskatten, derfor er alle hjertelig velkommen til å se hvor fint og flott det har blitt sier Ingrid Aune.
Nytt bibliotek
Det nye biblioteket skal også ha offisiell åpning og åpent hus samme dag. Der vil det være kunstutstilling og det vil bli underholdning som skal vise mangfoldet ved biblioteket som nå har blitt et kombinasjon mellom folke- og skolebibliotek.
– Det er ordføreren som skal stå for snorklippingen her også og vi markerer det nye kombinasjonsbiblioteket med at snoren holdes av en låner og en elev, forteller konstituert biblioteksjef Lisabeth Lind.
Den formelle åpningen av biblioteket blir klokken 17.00 med taler fra vertskap og inviterte gjester, samt underholdningsinnslag med Malvik kommunale kulturskole, Haugtussa, og
Kong Karri for de minste.
Ingen parkering ved skolen
En åpning av denne typen samler mye folk. Dessverre er det ingen P-plasser ved skolen og publikum oppfordrers til å parkere på andre steder.
– Det er parkeringsplasser ved Rådhuset, på den gamle skoletomta og ved Jeger og Fisk-huset. Ved skolen er det ingen p-plasser presiserer Kristel Buan Linset.
Rektor synes det nye skolebygget har fungert glimrende.
– Etter en heftig flytteprosess der vi flyttet alt på en helg har vi tatt i bruk det nye bygget som fungerer overraskende bra. Noen «barnesykdommer» er det jo alltid, men det slår meg at det har blitt en helt annen «ro» på skolen etter at vi tok i bruk de nye lokalene.
Skolen er dimmensjonert for 400 elever og har i dag 279. Totalt er det 45 ansatte med plass til noen fler.
Det har vært et tett samspill mellom elever, lærere, arktitekt og entreprenør i byggeprosessen.
– De nye, lyse og luftige lokalene har mye å si for et godt arbeidsmiljø enten man er lærer eller elev, sier Ingrid Aune.
– Vi må også huske at dette er alle i hele Malvik kommune sin skole, siden alle har bidratt gjennom eiendomsskatten, hvis ikke vi hadde innført den hadde vi ikke greid å realisere dette store løftet.
– Debatten om en ny ungdomsskole i Hommelvik har pågått i minst 10 – 15 år og det er gledelig at den endelig står her.
– Tenk at for bare to år siden var det her en gresslette ved siden av den gamle nedslitte skolen. Nå står det et flott og nytt signalbygg her, som alle innbyggerne i hele kommunen har bidratt til via eiendomsskatten.
– Nå håper vi at så mange som mulig kommer til åpningen tirsdag 17.april, avslutter ordfører ingrid Aune.