To fra Malvik i VM

I dagene fra 29. mars til 1. april arrangeres det VM i drill, og i den norske troppen er det to jenter fra Malvik.

To fra Hommelvik
Både Eirin Byberg Fosse og Iben Nørkov Bakmark er fra Hommelvik, og begge jentene er med i Stjørdal Drilltropp. Stjørdal Drilltropp deltar med hele ti utøvere på det norske landslaget under VM Twirling i Håkons Hall på Lillehammer, som arrangeres i disse dager.

Bak, fra venstre: Ingri Helene Husby, Yvonne Tvete, Eirin Fosse, Elida Elverum, Ellen Andersen, Thea Hanssen.
Midten, fra venstre: Iben Nørkov Bakmark, Iselin Elverum
Fremst, fra venstre: Frida Røkke og Rita Leth Olsen Foto: Stjørdal Drilltropp

– Iben og jeg stiller i det som heter Twirl team junior sammen med Stjørdal Drilltropp. I tillegg er Iben med i et annet team som stiller i klassen Dance Team senior og vi begge skal stille i det som heter Twirling Corps, forteller Eirin til Malviknytt.
Eirin Byberg Fosse og Iben Nørkov Bakmark Foto: Privat

Forberedt seg godt
Jentene har forberedt seg god i oppkjøringen til VM, og det er nok en spesiell opplevelse å skulle representere Norge.
Eirin Byberg Fosse Foto: Privat

– Vi har trent masse, både i ukedagene og i helgene for å forberede oss. Spesielt de siste ukene har det vært mye fokus på det vi skal stille med på VM. Jeg både håper og tror at det går bra, og så lenge fokuset er på plass og nervene ikke tar oss, så tror jeg vi kan prestere en god runde på gulvet, forteller Eirin.

– Vi reiste til ulike tid, noen dro ned til Lillehammer på søndag men de fleste i troppen dro på tirsdag, og vi reiser med tog. Det er veldig gøy og spennede å skulle delta på en så stor konkurranse som VM. Veldig gøy å se hvordan vi som skal representere Norge i vår klasse ligger an i forhold til resten av landene, forteller Eirin.
72 utøvere i 30 kategorier
Det er første gang i historien det arrangeres vet verdensmesterskap i drill her i Norge. Den norske troppen er den fjerde største troppen i konkurransen, og har hele 72 utøvere som skal konkurrere om edelt metall i hele 30 kategorier, skriver Norges Musikkorps Forbund i en pressemelding.
Mange land deltar
Det er hele 683 deltakere, fra 18 land som deltar. USA er den troppen med flest deltakere i årets VM, med hele 135 deltakere. USA er også de største favorittene i følge arrangøren.
– USA er uten tvil den store favoritten. Men, det er mange gode land i Europa, og vi er ett av dem, så de skal få konkurranse, lover landslagssjef Stokkenes i pressemeldingen fra Norges Musikkorps Forbund.

Sjemaet viser antall deltakere fordelt på land.