Brød & Sånt åpner til påske

Lanserer egen kaffe-type på åpningsdagen.


Onsdag i neste uke åpner det nye serveringstilbudet på Midtsandtangen.
Bak navnet Brød & Sånt finner vi bakeren Valery Hofman  (31) og kokken Georg Knutsen (32), fra Malvik. Paret har i flere år jobbet i matfaget og har blant annet drevet et lite cateringfirma sammen. Nå satser de altså for fullt på bakeri med kafé og selskapslokaler & sånt, på Midtsandtangen.
Der vil en meny av ferske brødvarer som rundstykker, brød, boller, wienerbrød og annet godt bakverk selges over disk i nyoppussede lokaler med plass til vel 40 gjester. I tillegg kommer uteservering på terrassen.
– Vi har valgt å kalle oss Brød & Sånt, for da har vi muligheten for å endre på vareutvalget etter hva kundene etterspør og hva folk vil ha, sier Valery Hofman.
Etter hvert håper de også og få på plass en sjenkebevilling.
Egen kaffe-type
Tanken er å samarbeide med lokale leverandører i regionen som har så mye spennende å by på.
– Det har blant annet resultert i at vi samarbeider med Langøra kaffebrenneri på Stjørdal og på onsdag vil vi presentere en helt ny kaffetype: «Midtsand Sunrise», forteller Valery og viser stolt fram etiketten på den nye kaffesorten.
– «Midtsand Sunrise» er en behagelig frokostkaffe som også vil selges som filtermalt og til espresso, sier Georg. Den vil være vår standard kaffe og det du får når du kjøper kaffe og boller. (saken fortsetter under bildet)

Sånn blir den etiketten på den nye kaffetypen fra Langøra Kaffebrenneri, Midtsand Sunrise

Spent på åpninga
Siden de fikk leieavtale med Malvik kommune har de investert nesten én million kroner for å få lokalene som de ønsker.
– Kommunen har vært veldig positive og både virksomhetsleder på kultur og næringssjefen har vært til stor hjelp i startfasen, sier Georg.
En av de største utgiftene kom på kjøkkenet hvor det måtte bygges om totalt i forhold til at det nå skal være et bakeri.
– Det ble det kostet litt ja, blant annet måtte vi øke strømtilførslen inn i bygget, for vi må jo ha en skikkelig bakerovn når vi skal drive bakeri.
Mye av kjøkkenutstyret har de kjøpt brukt.
– Vi fikk jo høre om Fretex som hadde et bakeri i Homelvik før og som de nå hadde lagt ned. Der fikk vi kjøpt mye bra utstyr og i god Fretex-ånd var det ingenting å si på prisene, forteller Georg Knutsen.
Nå har lokalene etter hvert tatt form innvendig og når det blir tørrere og varmere i været vil det signalgrønne bygget, kjent som «Pæra», få ny farge.
Nyskjerrige forbipasserende
Valery og Georg kan nesten ikke vente til onsdag og påskeuka med å sette igang. Mange av de forbipasserende turgåerne stopper ofte opp for å slå av en prat og er nyskjerrig på hva som skjer.
– Det er så mye trivelige folk, så nå gleder vi oss skikkelig mye til å få vise fram hva vi har har og hva vi har tenkt å tilby fem dager i uken, forteller Valery.
På veggene henger det kunst som elever i alderen 6 – 16 år fra kultuskolen i Malvik har laget. Den skal høytidelig avdukes etter påske.
Men allerede på mandag er mange inviterte til prøveåpning med servering av bakevarer, kaffe, kort sagt Brød & Sånt. Paret håper de kan bli en fast leverandør til skoler og barnehager og andre som vil ha lokalt ferskt brød.
Alt produsert på Midtsandtangen hvor det blir åpen kafe onsdag til søndag.
– I starten holder vi åpent fem dager i uka, onsdag til søndag, så får vi se hvordan responsen blir. Vi har allerede fått jobbsøknader og flere forespørsler om konfirmasjoner, barnedåper og andre selskaper, så det virker veldig lovende, sier paret som har to barn, en gutt på fem og ei jente på halvannet år.
Fram mot åpningen gjenstår det litt snekkering, litt maling, litt montering og mye prøvebaking.
Vi fikk en prøvesmak, og det var på rykende ferske boller – Malviks beste boller – definitivt!