Ta godt i mot konfirmantene

Tirsdag 20. mars vil over 100 konfirmanter fra både Malvik og Hommelvik menighet samle inn penger til Kirkens Nødhjelp.

Nest største innsamlingsaksjon

For over 50 år siden bestemte menighetene i Norge seg for å ha en årlig innsamlingsaksjon til Kirkens Nødhjelp sitt internasjonale arbeid. Fasteaksjonen er i dag den nest største innsamlingsaksjonen i Norge, da etter TV-aksjonen. I Malvik er det tradisjon at det er konfirmantene som står bak denne innsamlinge, og slik blir det også i år.
– Tema for Fasteaksjonen 2018 er Kirkens Nødhjelps arbeid med vann og sanitær i utsatte områder omkring i verden. Aksjonspengene som ble samlet inn i fjor har blant annet gått til å gi kongolesiske flyktninger vann og latriner i flyktningleirene i Angola, forteller kateket ved Malvik og Hommelvik menighet Hilde A.Odei.

Elias Olufsen, Tobias Aaen, Jasmine Presthus og Elise Teigen er noen av konfirmantene fra Hommelvik menighet som er klare for å delta i fasteaksjonen.
Foto: Privat

100 konfirmanter

Aksjonen er lagt i en tid av kirkeåret som heter fastetiden. Fasten varer i 40 dager helt fra askeonsdag, men selve Fasteaksjonen arrangeres over hele landet søndag til tirsdag før palmesøndag. Her i Malvik vil aksjonsdagen være tirsdag den 20.mars fra klokken 17:00 til 20:00, og over 100 konfirmanter vil være tilknyttet aksjoene her i Malvik.
– Ta godt i mot konfirmantene, og gi et bidrag i bøssene når bøssebærerne kommer på døren, oppfordrer kateket Hilde A.Odei til og legger til at man også kan Vippse et valgfritt beløp til 2426, eller send en SMS med kodeordet GAVE til 2426 og på den måten gi 200 kroner.