Kor-á-la-Tor-ium

Synger musikk av Händel og Bach i Hommelvik kirke.
Prosjektkor 2018 med Tor Haldberg i spissen inviterer til klassisk kor-konsert sammen med musikalske venner i Hommelvik kirke torsdag 15,mars.
Dette er fjerde gang prosjektkorene arrangerer konsert og denne gangen tar de utgangspunkt i koralen.
– Koralen er viktig for kirkemusikken og etter å ha vært organist i Hommelvik kirke i over 40 år kjenner jeg det stoffet ganske godt, forteller Tor Haldberg, når vi møter han sammen med deler av arrangementskomiteen for konserten. (Saken fortsetter under bildet)

(F.v.) Marit Gabrielsen Engan, Tor Haldberg, Beddie Raaen og Brigitte Sæther

 
Tilfeldig at det ble kor
Tor Haldberg kunne i januar se tilbake på 60 år som kordirigent, selv om han i 1958 ikke hadde så mye til overs for korsang.
– Jeg hadde jo hørt korene synge på 1. og 17.mai og var ikke særlig imponert over det. På den tiden var det jazzmusikk som lå mitt hjerte nærmest, men i januar 1958 ble jeg hentet av noen medlemmer i Hommelvik mannskor som trengte en dirigent.
Tor ble sent til Oslo på dirigentkurs og startet øvelsene med koret som da talte 13 medlemmer. Etter hvert vokste koret og med godt over 30 sangere i rekkene ble det mange konserter både lokalt og i Trondheim og andre steder.
– Den gang skrev Trondheimsavisene kritikker av korkonsertene og vi fikk mange lovord etter ulike opptredener i Trondheim, minnes Tor Haldberg.
Deretter ble det mye kor, både Hommelvik Mannskor og Damekor som senere ble sammenslått til Homelvik korforening og Melosensemblet før han i de senere årene har ledet kor M og Prosjektkoret ved tre tidligere anledninger.
Klassisk konsert
Torsdagens konsert er en klassisk korkonsert hvor 24 sangere med gjester skal framføre klassisk musikk i Hommelvik kirke. (Saken fortsetter under bildet)
Foto: privat

Sanggruppa Vika Voices deltar med sin dirigent Marie Frengen Krutvik og orkesteret som består av Kristin Richstad Eriksen, Agnes Østlie og Terje Snustad, er utvidet med de fem messingblåserne Tor Erik Paulsen, Wenche Teigseth Sveian, Roger Snustad, Rolf Steinar Stav og Vegard Følstad.
– Det har blitt sjeldnere med denne typoen korkonserter, nå er det bare show og underholdning med korene etter min mening, sier Tor Haldberg.
Han har selv arrangert mye av musikken som skal fremføres og i tillegg til korsang vil Marit Gabrielsen Engan lese fra Lukaspasjonen.
– Konserten har et program med en tråd som er hentet fra koraler, salmer og sanger i den Lutherske kirke, forteller Tor Haldberg, Brigitte Sæther, Marit Gabrielsen Engan og Debbie Raaen i Prosjektkor 2018.
Konsert i Hommelvik kirke torsdag 15.mars klokken 19.00 – billeter fåes kjøpt ved inngang.
Foto: privat