Tilbake på Rampa – med ny røykmaskin

Lørdag 10. mars kommer endelig gutta i Letnes Holding tilbake på Rampa.

Det ryktes at gutta er topptrent, nydusjet og med sekken full av nye låter. I tillegg meldes det at de kommer med en nyinnspilt festlåt, og at det er duket for en festkveld.
– Vi er i gang med å spille inn mine låter i nytt format, og vil presentere alle disse i ny drakt på Rampa førstkommende lørdag. Vi har endelig funnet lyden av Letnes Holding som band, og har veldig mye materiale som skal fødes forsiktig etter hvert, forteller Vidar Letnes.
– Må vel bare innrømme at det er litt skremmende nå når snøballen er i bevegelse. Opplever at det kommer henvendelser fra hytt og gevær. Både booking og management er på gang. Likevel er jeg spent på reaksjoner og tilbakemeldinger når singelen blir sluppet. Mange har vel kanskje ikke ventet en ganske så rocka stil som Letnes Holding har inntatt, forteller Roger Viken med et glimt i øye.

Ny røykmaskin

Siste gang Letnes Holding hadde konsert på Rampa, tok det faktisk fyr i den ene monitoren før konserten. Gutta har nå valgt å gå til innkjøp av en ny røykmaskin for å oppnå den samme effekten.
– Er vel egentlig kanskje mest overrasket over at vi i det hele tatt er invitert tilbake etter at vi nesten svidde av hele Rampa under lydprøvene forrige gang. En noe defekt monitor erstatta glatt røykmaskinen vår kan du vel si og vel. Det ble jo et flott fargesprakende lys, og ikke minst gnister du ellers bare vil oppleve på en Kiss-konsert. Riktig så tøft var det, forteller Geir Johansen.
– Vi gleder oss som bare det, da Rampa er hjemmebane for oss, og håper på stinn brakke. Vi er i toppslag, og fyller på med mye kjente coverlåter i tillegg til masse egenprodusert materiale, så vi tror dette skal bli noe for de fleste, forteller Vidar Letnes.

Nye låter, og en ny stil

Letnes Holding har inngått et samarbeid med Victor Cito Borge i Englagård Studio, og det ventes stor spenning til den første sangen som skal slippes: «Hold Mæ Igjen». Sangen er for tiden til mastring i Stockholm. Snart er enda tre låter klare for å sendes videre, og bandet planlegger å slippe en singel i ny og ned utover året. Det ryktes at bandet har endret litt stil, og den kan nok oppleves som litt tøffere enn tidligere.
– Vi har akkurat gjort ferdig de første låtene i Englagård Studio i Selbu med Victor Borge. De ligger nå hos Stockholm Mastering «as we speak», så vi gleder oss vilt til de kommer tilbake, forteller Erik Hammerø.
– Når vi i ledelsen tester ut de øvrige ansattes musikalske kvaliteter eller mangel på selvinnsikt, har vel bedriften/bandet landet på en mere rocka stilart enn tidligere. Vi har jo fått noen tilbakemeldinger på at vi endelig låter som oss selv, og at det er låter med trøkk. Allikevel mener vi selv at vi har beholdt glimtet i øyet. Siste sammenligning vi fikk presentert var «Noe midt mellom TNT og Grannes, med trønderske tekster og et trekkspill». Synes ikke den var så dum, da vi liker begge disse. Trekkspill derimot, er noe vi har med for å skille oss ut, men ikke si det til Hroar på Lager. Han tror han spiller solo hele tiden, men vi kjører egentlig full guffe på trekkspillet i monitoren hans bare. Men et artig bittelite innslag på scenen er det da, avslører Vidar Letnes.

Bedriften

Letnes Holding AS, er ifølge gutta selv en sunn og mellomstor vekstbedrift som tror teknologi, innovasjoner og nyvinninger vil være sterke og viktige satsningsområder for bedrifter med store men dog realistiske ambisjoner for fremtiden.
– Om man skal nå målsatte prognoser herunder budsjetterte årlige økninger, videre økt progresjon, opprettholdelse av kunnskapstilgang knyttet mot utvikling av produkter, økt mer salg rundt stadig nye kreative løsninger og produkter, økning av volum sett i lys av stadig lavere dekningsbidrag for alle avdelinger, likeså det faktum at man opererer i et marked med sterk konkurranse, hvor årlige driftsutgifter er økende knyttet opp mot utviklingskostnader samt markedsføring.
– I ly av dette ser bedriften sterke konturer mot at fremtiden vil være direkte knyttet opp mot en verden i stadig utvikling og endring, forteller direktør Letnes til Malviknytt.
– Letnes Holding AS har sterke ambisjoner om å bli, samt være en foretrukken ledende aktør og samarbeidspartner for alle sine kunderelasjoner herunder relaterte underleverandører, produktutviklere og fremtidige avdelinger/franchisetakere, legger salgssjef Geir Johansen til.

De ansatte

Bedriften består først og fremst av sjefen selv, Direktør Vidar Letnes. Med seg på laget har han Innkjøpssjef Erik Hammerø, Salgs- og IT sjef er Geir Johansen. Driftsleder, med ansvar for vedlikehold er Roger Viken og til sist, men desidert ikke minst, er selveste Lagersjefen, Hroar Wold Nordhaug.
– Bedriften fant fort ut at bedriftsidrett eller vanlige sosiale aktiviteter passet denne gjengen dårlig, og siden alle hadde et forskjellig instrument fra før, så startet de et bedriftsband, forteller direktøren.
Malviknytt utfordret de ulike medlemmene i bandet til å presentere de andre medlemmene. Som alltid tar disse gutta utfordringer, og ikke minst er det en ærlig gjeng, med både humor og Glimt i øyet.
Direktør, Vidar Letnes. Sjef, vokalist og gitarist.

Vidar Letnes

– Direktøren er kjerringstyrt, og hopper straks direktørfruen ber ham om det. Hun får alt hun peker på, uansett om dette til tider går ut over jobben hans eller bedriftens økonomi. Videre er direktøren sterkt konfliktsky, og gjemmer seg for vanskelige saker, Hroar Wold Nordhaug.
– Han gjør videre svært lite nytte, liker ikke å ta avgjørelser, men kan banke igjennom avgjørelse hvis han må vise styrke, men da er de sjelden eller aldri gjennomtenkt. Kan allikevel til tider være en sann mester i å benytte positive og kreative hersketeknikker for å få andre (lager) til å gjøre hans jobb.
– Direktøren leter konstant etter områder å spare penger på, og er hellig overbevist om at han en dag skal få lurt til seg et utbytte. Redd for skatte etaten, og lever i en konstant angst/frykt for bokettersyn etter at direktørfruen har forsynt seg. Glatter ellers over manglende kunnskaper og ballast, med å være utadvendt, glad og påtatt jovial. Har OCD, og blir svært syk av rot, forteller Hroar Wold Nordhaug som spiller trekkspill i bandet.
Erik Hammerø, innkjøpssjef og som leder an på gitar.
(Innkjøpssjefen var dessverre på en innkjøpsmesse i utenlandet da bilder ble tatt.)
– Innkjøp er sjelden på plass, da han ofte får påspanderte turer av andre bedrifter som fremdeles har tro på et fruktbart samarbeid. Innkjøp legger ikke skjul han kan «kjøpes» og er svært lite trofast mot egen bedrift. Livredd for at de andre skal oppdage alle fordelene han har, og dekker over så godt han kan med en alltid positiv holdning. Personlig motto er «what’s in it for me» og han deler direktørens frykt for bokettersyn og skatteetaten, forteller Roger Viken.
– Han har i tillegg en velbegrunnet redsel for økokrim, noe han holder skjult. Kan ikke beregne toll eller moms, så han bommer mye på pris. Snakker mange språk, og kan bestille «gin tonic» på over 120 språk. Har selvfølgelig Klamydia pluss noen ukjente syndrom, og må ofte til fastlegen når han en sjelden gang er hjemme.
– Han har tendenser til OCD, men ikke i samme grad som direktøren. Prater veldig ofte i det skjulte med It-avdeling, i stadig søken på byttetjenester mot nye passord og for å få slettet elektroniske sporingsdata, forteller trommis Roger Viken og blunker med det ene øyet.
Salgs- og IT sjef Geir Johansen, er bandets bassist og ungkar.

– IT innehar enorme mengder kunnskap, spesielt rundt alt av teknologi og data. Oppdatert på alt nytt innen It, og forstår ikke at ikke alle skjønner noe som er «så enkelt og selvforklarende». Rett og slett en nerd innen det meste som har skjerm, og kan være notorisk nedlatende til de som ikke innehar samme kunnskap, forteller direktør Letnes.
– Han har flere overfylte kontorer og er særdeles uryddig, samt forstår ikke hvorfor ting ikke kan få ligge der de ligger. Mener bastant at en kabel kun har 2 viktige ender, og at den delen imellom endene er uviktig for hans del. It/Salg spiser generelt godt, men usunt, lever usunt, jobber alltid og tror Star Wars er en dokumentar.
– Han får alltid reisegaver av Innkjøp, og lar de ligge der han fikk de utlevert. Er videre hyperintelligent og langt smartere enn han ønsker å fremstå og sletter aldri noen ting, som han tror han kan få bruk for. Dette skulle Innkjøp bare ha visst. It/Salg har samtidig svært høy sosial intelligens, som kan sies å være utradisjonelt for andre i samme kategori. Videre er han en damemagnet, når han selv ønsker og ser han har tid. Har en gang sagt at det for ham er kjempelett å hacke Pentagon for å starte en atomkrig. Lager tror på dette, og unngår derfor å terge It for mye, forteller direktøren selv og ber Malviknytt innstendig om å legge til at bassisten fremdeles er singel og mener det nå er på tide å finne hyggelig rype til han, og det veldig gjerne før sommerfesten.
Driftsleder, med ansvar for vedlikehold er trommeslager er Roger Viken.

– Drift/Vedlikehold kan sies å oppfatte alle spørsmål som et «angrep på seg selv og mot sin avdeling». Går derfor ofte til motangrep, da han tror det kan være like lurt, til eventuelt det motsatte er bevist. Drift/Vedlikehold er egentlig ikke sint, noe som kan ta lang tid å oppfatte for alle de som ikke kjenner han. Skjønner generelt ikke hvorfor alle maser på han om enkle oppgaver som pærebytting, plenklipping, snømåking osv, da dette er enkle oppgaver de fleste gjør hjemme, og derfor kan gjøre selv på jobb, avslører Erik Hammerø.
– Personlig motto for han er «Spør lager, han har sikkert tid». Drift vedlikehold synes videre at alt nytt er noe tull, og i hvert fall hvis det gamle fremdeles virker. Overbevist om at alle moderne ting er dårligere nå enn før, og hater endringer. Unntaket er når IT-Salg imponerer med ny teknologi. Da kan også Drift/Vedlikehold bli imponert, helt til It er ute av syne. Drift/Vedlikehold gjør svært lite, eller egentlig absolutt ingenting, men er en sann mester i å fremstå som den som alltid «må gjøre alt». Er under overvåkning av lager, som konstant frykter at Drift/Vedlikehold skal arbeide seg syk.
– Han har eget varmt kontor med datamaskin, slik at han kan overvåke fyrkjel og airconditionanlegg samt passe på strømforbruk. Vet selvfølgelig ikke at Computeren mangler nødvendige dataprogram for dette. It-Salg og Drift/Vedlikehold har i tillegg et svært godt forhold og dekker gjerne over for hverandre, uten at noen skjønner hvorfor eller hva som ligger bak, skriver gitarist Erik Hammerø i en melding fra utenlandet.
Lagersjef Hroar Wold Nordhaug, også bare kalt «Lager» spiller trekkspill i bandet.
Hroar Wold Nordhaug

– Lager er den i firmaet som ender opp med «oppdraget», og som tar støyten for firmaets skyld. Har alt for høye tanker om bedriften, kollegaene, direktøren og spesielt direktørfrua, og tar derfor svært gjerne «en for laget». Lager føler han har havnet på rett hylle, og er svært takknemlig for den betydningsfulle jobben han har fått. Synes det er rett og rimelig med en innsparing i ny og ned, og føler det bare er rett og rimelig at andre for en gangs skyld må få noe de også, forteller Geir Johansen.
– Han er faktisk ikke klar over det, men fører faktisk et «alternativt regnskap» for direktøren, brøyter gladelig snø med håndskuffe for Drift/Vedlikehold, og bærer selvsagt reisegaver til IT for Innkjøp sin skyld. Har alle dokumenter i perm på lager, og har også ansvar for bedriftens bokholderi. Videre fører Lager ferieplaner, og flytter alltid sin ferie, for å få kabalen til å gå opp. Foreslo en gang å starte bedriftsidrettslag, men skjønte tidlig at dette vill være urettferdig da firmaet måtte bruke penger på draktinnkjøp osv. Foreslo derfor å starte band (som er det de alle lever av i dag) og til å benytte garderobe og kantine til øvingslokale.
– Lager hadde en PA hjemme, og alle hadde egne instrumenter, så da kunne de gjøre dette uten kostnad. Dessuten har han utviklet et lite spekklag, da det er så kaldt nede på lageret og liker derfor ikke å spise mat i varme rom. Lager panter flasker, skriver «mottatt» på kvitteringen, som han deretter leverer til Direktøren sammen med kontantene, for deretter å trekkes i lønn for de pengene han har kvittert for. Lager er svært godtroende, men må ikke forveksles som dum. Lager kan stille kritiske og betimelige spørsmål og er svært dypttenkende, men lager ikke «så mye bry ut av det». Det finnes nok oppviglere her i verden. Skjønner ingenting av alle varene som kommer og drar, og synes det er fint at bedriften har et såpass vanntett moderne og usynlig system, som gjør at han kan ta imot, samt sende varer uten dokumentasjon eller fraktbrev. Alt «ligger i skyen sjø» sier It-Salg og Innkjøp, så gjør som vi sier og ikke plag Direktøren noe mere med det.
– Han har livsmottoet at «Når det er kaldt, så er det vel kaldt, så det så». Han drømmer om at han en dag skal få en egen truck, men innser selvsagt at dette ligger langt fram i tid, da bedriften har så utrolig mye annet de må investere i. Representasjonsbil til Direktørfrua for eksempel, forteller en meget pratsom bassist Geir Johansen til Malviknytt.

«Hemmelig» dokument

I et «hemmelig» dokument vi i redaksjonen har fått innsyn i, står det at Letnes Holding AS er konstant opptatt av alltid å vurdere relaterte endringer i takt med utviklingen, herunder lokale samt universelle endringer. Kunden er alltid i fokus, med tanke på å finne de riktigste enkeltløsninger for den enkelte bedrift. Din lønnsomhet skal bli en del av vår avkastning.