Musikalsk stoppested: Rampa

Onsdagens konsert på Cafe Rampa med søsknene Seljemark ble en musikalsk reise med latter, smil, ettertenksomhet og ikke minst; vakker sang og musikk.

Det musikalske prosjektet med søstrene Ranveig og Mildrid Seljemark kom til Cafe Rampa sammen med toget fra Trondheim. Der hadde de kjørt en intimkonsert på turen fra byen.
Deretter fortsatte de å øse av sitt overflødighetshorn fra scenen i det gamle pakkhuset på Hommelvik stasjon. (Saken fortsetter under bildet)

Seljemark skriver sine tekster selv og synger på norsk.
– Da vi starte samarbeidet med Kathrine (Remmen, journ.anm) for ti år siden oppdaget vi at vår Sømnadialekt ikke alltid var kompatibel med Heimdlasdialekten hennes, fortalte Ranveig Seljemark fra scenen.
Men trioen har tydeligvis funnet ut av problemen og serverte gode viser både med og uten æ- og a-endinger og har laget poetiske tekster til flotte melodier.
Konserten ble et varmt møte med flinke og musikalske folk som i tillegg til «Seljemark» også hadde gode gjester av høy musikalsk kvalitet. På plakaten stod nemlig Bottleneck John og Hans Bollandsås i tillegg til det gode orkesteret som fylte både scene og sal med vellyd.
De i overkant av 30 konsertgjestene fikk full valutta for pengene og vel så det.
For undertegnede er det en gåte hvorfor det lokale publikum ikke kjenner sin besøkelsestid. Hva er vel bedre enn og samles til en varm og fin konsert mens vinteren laver ned utenfor husveggene? Skal vi beholde de lokale kulturtilbudene vi er så heldige å få servert i Hommelvik, må vi bruke dem!
Torsdag kveld har «Seljemark» enda en konsert på Cafe Rampa, møt opp!