Walk the talk og bobler i glassene

Milde Mathilde & Drillpikene med Heidi Grande i spissen, liker nye konsepter og de går gjerne utenfor «boksen» når det kommer til å arrangere ulike eventer.

Førstkommende lørdag, den 3. februar inviteres det til nok et event inne på den sjarmerende lokalene til Milde Mathilde & Drillpikene. Klokken 13:00 er det klart for Walk the talk, eller rettere sagt en «Talk about June’s walk».

Juniverseart

Vi har tidligere skrevet om June Myrenget Fossback, og hennes Juniverseart. June er født den 24. januar 1984, og hun er oppvokst på Vikhammer. Hun er en kreativ, blid og en herlig sjarmerende ung dame.

June har nå i januar hatt flere av sine bilder utstilt i kjelleren på Saksvik. Sammen med masse farger både i møblene, interiøret og i eksteriøret har kundene til Milde Mathilde & Drillpikene kunne nyte synet av de fargerike, energifulle og eksplosive bildene til June.


– Bildene er bygd opp i mange lag og lagene representerer ofte det følelsesmessige, noe som skaper en dybde i bildene. Jeg syntes det er fint å samle mine malerier der det først startet. For det er her i Malvik jeg vokste opp, og mamma hadde en sybutikk som het «Nåla» her på Saksvik da jeg var barn. Så jeg har hengt mye her på låven, forteller June.

Oppfylle sine drømmer

Malviknytt tok turen innom Milde Mathilde & Drillpikene på Saksvik, og slo av en prat med både Heidi Grande og June Myrenget Fossback for å høre hva dette eventet går ut på.
Gjennom «Walk the talk» vil de som kommer, få høre om veien June har gått for å kommet dit hun er i dag. Hvordan hun bruker disse energiene, blant annet til å skape sin kunst.
– I januar holdte jeg en «talk» gjennom Creative Mornings Trondheim. Creative Mornings er en gratis, månedlig frokost som holder «talks» for det kreative miljøet i Trondheim og omegn. Det kan minne om «Ted talks» og det er 180 forskjellige byer som er med på dette. Hver måned har de et internasjonalt tema, og i januar hadde de om angst. Jeg pratet om det jeg kaller min «superpower», som jeg kaller angsten min og hvordan jeg mestrer å oppfylle mine drømmer tross alt. Jeg ønsker å gi de som hører på noen verktøy og forslag ved å fortelle hvordan jeg selv bruker det til noe positvt, istede for noe negativt, forteller en ærlig June.
– Dette er noe nytt, og jeg liker å være med på å skape nye ting. Så dette må markeres, og det blir derfor bobler i glassene her hos oss på lørdag, forteller Heidi og legger til at hun syntes det er imponerende at flere av kundene hennes reiser langt, og at kundene alltid er positive til de arrangementene hun og de andre jentene på Milde Mathilde & Drillpikene kommer opp med.

Hennes redning

June har alltid hatt store ambisjoner og drømmer og hun mener den eneste som har stoppet henne, er hennes egene tanker og følelser. Hun er åpen om både depresjon og angst, og snakker av erfaring om et alvorlig tema og lidelse. For June er kunsten og kognitiv terapi blitt hennes redning, og hun ønsker å bidra til å fjerne tabuer rundt det mange sliter med.
– Jeg er sta og valgte å ikke bruke lykkepiller, så selv om jeg har full forståelse av at andre trenger medisiner, ble min «lykkepille» kunsten. Med «Juniverse on tour» vil jeg prøve å ta bort noen tabuer om temaet som mange sliter med, og som det trengs å prate om. Jeg har jobbet meg gjennom depresjon og angst, og jeg har brukt kognitiv terapi for å finne redskaper for å tenke annerledes. Terapien pågikk i fire år, og den går ut på at man redigerer tanker og handlingsmønster slik at man bygger opp seg selv enn ned. Det verste jeg vet er å bli satt i bås og bli syntes synd på. Jeg syntes det fortsatt er mange tabu rundt temaet å «slite psykisk» og jeg tror at det er viktig at vi som samfunn åpner opp for en samtale rundt det, slik at det ikke blir så tøft for folk å prate om det, forteller en åpenhjertet June.

Walk the talk

Walk the talk med June, kan kundene få oppleve i kjelleren til Milde Mathilde & Drillpikene på Saksvik. Forøvrig er både butikken og kafeen åpent som vanlig denne dagen, så det skal være gode muligheter til å kombinere både mentalt påfyll, kunst, shopping og god mat og drikke førstkommende lørdag.
– Jeg ser veldig opp til Heidi. Hun har lyktes med å kombinere det litt alternative med å være en forretningskvinne. Låven her på Saksvik er jo helt fantastisk. Det står  respekt av det Heidi her har skapt, forteller June.
– Alt henger jo sammen, og vi kan lære av hverandre. Tanker, handlingsmønster og alle sansene våre, alt henger jo sammen, forteller Heidi og legger til at hun ser frem til en koselig og forhåpentligvis travel lørdag.